Pranz Rapid, Delicios si Colorat

Complexitate
redusa
Pranz Rapid, Delicios si Colorat

Ingrediente

  • Pentru orezul cu mazare si omleta:
  • o cana orez
  • o cana de mazare proaspata sau congelata (cum am folosit eu)
  • 2 oua pentru omleta
  • o lingura ulei masline
  • sare
  • piper dupa gust
  • Snitele:
  • un piept de pui taiat felii subtiri
  • un ou batut cu putina sare
  • faina alba
  • sare
  • piper
  • ulei floarea soarelui pentru prajit snitelele
  • Pentru salata
  • salata verde
  • jumatate ardei gras rosu
  • jumatate argei gras galben
  • un castravete mic
  • 2 rosii
  • ulei masline si otet balsamic
  • sare

Mod de preparare

Se pune la fiert orezul cu mazarea si un praf de sare.

Cat fierb, se face omleta; se bat ouale cu putina sare si piper, Intr-o cratita antiaderenta se pune o lingura de ulei de masline si se face omleta amestecand continuu ca sa iasa o omleta maruntita.

Se scurg orezul si mazarea de apa si se amesteca cu omleta. Se potriveste de sare si piper, eu am mai adaugat un pic de otet balsamic.

Snitelele: am taiat felii subtiri pieptul de pui. Se asezoneaza cu sare si piper.

Intr-un castronel am pus oul batut cu putina, in altul am pus faina.

Se pune uleiul de floarea soarelui la incins.

Se trece pieptul de pui prin faina, ou, faina si apoi se pune in tigaie la prajit.

Se serveste cu un pahar de vin rece sau o bere rece, dupa preferinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Chisca umpluta cu crupe albe
2
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Parteneri
Napolitane cu gem, nuca si biscuiti
Bucataras.RO

Napolitane cu gem, nuca si biscuiti

Napolitane cu gem, nuca si biscuiti
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai