Porc cu cartofi copti

Portii
4
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Porc cu cartofi copti

Ingrediente

  • 300 g pulpa de porc
  • 200 g fleica
  • sare dupa gust
  • cateva boabe de piper negru
  • 1 pahar vin alb
  • 3 foi de dafin
  • Pentru garnitura:
  • 6 cartofi mari
  • 100 g unt
  • Condimente:
  • sare,
  • piper negru macinat
  • oregano dupa gust
  • cascaval ras dupa gust
  • putin vin alb
  • In plus:
  • 4 carnati mici

Mod de preparare

Pentru un pranz festiv sau o duminica in familie, puteti pregati carnati si carne de porc prajite alaturi de cartofi la cuptor.

Se curata cartofii, se taie rondele si se fierb in apa cu putina sare. Cand cartofii sunt aproape fierti, se scurg de apa si se intind pe o tava in care am pus foaie de copt.
Se presara sare, piper negru macinat si putin oregano. Nu exagerati cu oregano, pentru ca are un gust pronuntat, mai ales daca nu il folositi des. Se adauga si fasii de unt, se rade cascavalul si se stropeste cu putin vin alb.
Se da tava la cuptor pana se rumenesc.

Intre timp, se pregateste fleica si pulpa de porc. Se portioneaza in bucati cat mai mici. Se topeste mai intai putina grasime, intr-o cratita incapatoare, apoi se rumenesc bucatile de carne. Se adauga sare si cateva boabe de piper negru. Puteti adauga si 2-3 foi de dafin pentru mai multa savoare. Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga vin alb, dar nu tot odata, ci putin cate putin. Se gateste la foc mic. Din cand in cand, se completeaza cu putin vin. Este gata in aprox o ora. La final, se scoate carnea si se pot praji si carnatii in aceasta cratita.

Se serveste cu salata de rosii.


Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/01/porc-cu-cartofi-copti.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Dulceata de fragi
Bucataras.RO

Dulceata de fragi

Dulceața de fragi este o delicatesă între dulcețuri și se face chiar mai ușor și mai repede decăt cea de...

Dulceata de fragi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola