Perisoare cu Sos de Ciuperci

Complexitate
redusa
Perisoare cu Sos de Ciuperci

Ingrediente

  • -500 g carne tocata, amestec
  • -1 ceapa tocata
  • -1 felie paine alba - fara coaja, mai veche de 1 zi
  • -1 ou
  • -50 g ciuperci, feliate (proaspete sau din conserva)
  • -1-2 linguri faina
  • -lapte
  • -zeama de lamaie
  • -patrunjel verde, tocat
  • -unt
  • -sare
  • -piper
  • Pentru sos:
  • -500 g ciuperci proaspete, feliate
  • -1 ceapa
  • -2-4 catei de usturoi, zdrobiti
  • -sare
  • -piper
  • -unt
  • -patrunjel verde, tocat
  • -2 linguri amidon (faina)
  • -200 g smantana

Mod de preparare

Treceti carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa calita in unt.

Separat, stropiti ciupercile curatate si feliate (50 g ), cu zeama de lamaie, apoi caliti-le inabusit, in putin unt, 10-15 min, sau pana sunt facute. Zeama rezultata puneti-o deoparte.

Treceti prin masina de tocat ciupercile si miezul de paine, muiat in lapte si stors bine. Eu am lasat ciupercile feliate, iar painea am faramitat-o. Amestecati bine carnea tocata cu oul, ciupercile, painea, patrunjelul verde, faina, sarea si piperul necesar. Daca obtineti o compozitie prea moale, mai adaugati 1 lingura de faina sau pesmet.

Modelati perisoarele si fierbeti-le la bain-marie sau in vasul de gatit cu abur.

Separat, caliti in unt ceapa tocata si ciupercile, pana ce sunt facute, adaugand cate putina din zeama pusa deoparte, iar la sfarsit usturoiul zdrobit. .

Adaugati amidonul desfacut cu smantana, condimentati cu sare, piper si aromatizati cu patrunjel verde.

Serviti perisoarele langa sosul de ciuperci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere si Iaurt
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea
Bucataras.RO

Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea

A fost cu drag pentru mama mea. Si-a dorit o prajitura cu mere si aluat fraged si cum orice dorinte incerc sa le indeplinesc...

Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty