Perisoare cu Sos de Ciuperci

Complexitate
redusa
Perisoare cu Sos de Ciuperci

Ingrediente

  • -500 g carne tocata, amestec
  • -1 ceapa tocata
  • -1 felie paine alba - fara coaja, mai veche de 1 zi
  • -1 ou
  • -50 g ciuperci, feliate (proaspete sau din conserva)
  • -1-2 linguri faina
  • -lapte
  • -zeama de lamaie
  • -patrunjel verde, tocat
  • -unt
  • -sare
  • -piper
  • Pentru sos:
  • -500 g ciuperci proaspete, feliate
  • -1 ceapa
  • -2-4 catei de usturoi, zdrobiti
  • -sare
  • -piper
  • -unt
  • -patrunjel verde, tocat
  • -2 linguri amidon (faina)
  • -200 g smantana

Mod de preparare

Treceti carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa calita in unt.

Separat, stropiti ciupercile curatate si feliate (50 g ), cu zeama de lamaie, apoi caliti-le inabusit, in putin unt, 10-15 min, sau pana sunt facute. Zeama rezultata puneti-o deoparte.

Treceti prin masina de tocat ciupercile si miezul de paine, muiat in lapte si stors bine. Eu am lasat ciupercile feliate, iar painea am faramitat-o. Amestecati bine carnea tocata cu oul, ciupercile, painea, patrunjelul verde, faina, sarea si piperul necesar. Daca obtineti o compozitie prea moale, mai adaugati 1 lingura de faina sau pesmet.

Modelati perisoarele si fierbeti-le la bain-marie sau in vasul de gatit cu abur.

Separat, caliti in unt ceapa tocata si ciupercile, pana ce sunt facute, adaugand cate putina din zeama pusa deoparte, iar la sfarsit usturoiul zdrobit. .

Adaugati amidonul desfacut cu smantana, condimentati cu sare, piper si aromatizati cu patrunjel verde.

Serviti perisoarele langa sosul de ciuperci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Vinete grecesti
2
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Sau Rulada cu Mere
5
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere