Muschi De Vita In Aluat Condimentat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg muschi de vita
  • 200 g foi de placinta (aluat congelat)
  • 1 ramurica de cimbrisor
  • 3-4 frunze de busuioc
  • 2 linguri unt
  • 1 ou
  • 1 galbenus de ou
  • 200 g cascaval feliat
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de untura
  • 2,5 dl vin rosu
  • 3 linguri smantana
  • sare
  • piper proaspat macinat;

Mod de preparare

1 Muschiul se sareaza si se pipereaza. Se aleg frunzele de pe ramurica de cimbrisor si se toaca impreuna cu frunzele de busuioc, apoi se amesteca cu untul si cu oul. Muschiul se trece prin aceasta compozitie, chiar apasand cu mana pentru a adera mai bine.

2. Se lasa foile de placinta la temperatura camerei ca sa se decongeleze. Se aseaza1/2 din feliile de cascaval in mijlocul foilor de placinta, se pune carnea, se acopera cu restul de cascaval feliat, apoi se ruleaza si se unge cu galbenus de ou. Se aseaza muschiul astfel rulat intr-o tava unsa si captusita cu hartie de copt si se coace in cuptor preincalzit, la 200 *C, timp de 60 minute.

3. Intr-o tigaie se pune untura, se adauga ceapa tocata si usturoiul zdrobit si se calesc. Se toarna vinul, se lasa sa dea un clocot, se adauga smantana, se sareaza si pipereaza.

Muschiul se taie felii, cu un cutit zimtat, si se serveste cu crochete de cartofi, salata de legume si sosul de vin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia