Muschi De Vita In Aluat Condimentat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg muschi de vita
  • 200 g foi de placinta (aluat congelat)
  • 1 ramurica de cimbrisor
  • 3-4 frunze de busuioc
  • 2 linguri unt
  • 1 ou
  • 1 galbenus de ou
  • 200 g cascaval feliat
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura de untura
  • 2,5 dl vin rosu
  • 3 linguri smantana
  • sare
  • piper proaspat macinat;

Mod de preparare

1 Muschiul se sareaza si se pipereaza. Se aleg frunzele de pe ramurica de cimbrisor si se toaca impreuna cu frunzele de busuioc, apoi se amesteca cu untul si cu oul. Muschiul se trece prin aceasta compozitie, chiar apasand cu mana pentru a adera mai bine.

2. Se lasa foile de placinta la temperatura camerei ca sa se decongeleze. Se aseaza1/2 din feliile de cascaval in mijlocul foilor de placinta, se pune carnea, se acopera cu restul de cascaval feliat, apoi se ruleaza si se unge cu galbenus de ou. Se aseaza muschiul astfel rulat intr-o tava unsa si captusita cu hartie de copt si se coace in cuptor preincalzit, la 200 *C, timp de 60 minute.

3. Intr-o tigaie se pune untura, se adauga ceapa tocata si usturoiul zdrobit si se calesc. Se toarna vinul, se lasa sa dea un clocot, se adauga smantana, se sareaza si pipereaza.

Muschiul se taie felii, cu un cutit zimtat, si se serveste cu crochete de cartofi, salata de legume si sosul de vin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Clatite cu dulceata
Bucataras.RO

Clatite cu dulceata

Drept desert pe langa Sandwich Inedit propun aceste clatite cu dulceata...

Clatite cu dulceata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola