Musaca Greceasca

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa
Musaca Greceasca

Ingrediente

  • Pentru musaca;
  • -2 vinete mari
  • -2 cepe mari
  • -80 g unt
  • -450 g carne tocata
  • -2-4 catei de usturoi
  • -400 g rosii
  • -2 linguri bulion gros
  • -1 lingurita oregano
  • -1/4 lingurita scortisoara pisata
  • -1/4 lingurita chimen pisat
  • -sare
  • -piper
  • Pentru sos :
  • -90 g faina
  • -100 g unt
  • -550 ml lapte
  • -80-100 g branza rasa
  • -2 oua
  • -sare
  • -piper
  • Pentru garnisit :
  • -150 g branza rasa
  • -80-100 g pesmet
  • -rosii si ceapa verde (optional)

Mod de preparare

Spalati si stergeti vinetele, fara sa le curatati de coaja. Taiati-le felii de 1/2 cm grosime, puneti-le intr-un castron presarate cu 1 lingura de sare, intoarceti-le usor ca sarea sa ajunga pe ambele fete si lasati-le sa stea 30 min.

Spalati-le in doua ape reci, stoarceti-le prin presare usoara intre maini, fara sa le striviti si lasati-le la scurs. Caliti-le in unt incins pe ambele fete si scurgeti-le de surplusul de grasime folosind servetele absorbante.

In untul ramas, incins, caliti ceapa si usturoiul, tocate, apoi carnea, pana-si schimba culoarea. Adaugati rosiile curatate de pielita si taiate cubulete, bulionul, oregano, scortisoara si chimenul si lasati sa fiarba, fara capac, la foc potrivit spre mic, amestecand ocazional, aproximativ 20 min. Sarati si piperati dupa gust, apoi dati deoparte.

Intre timp, pregatiti sosul, astfel: caliti putin faina, fara sa-si schimbe culoarea, in untul incins si turnati incet laptele, amestecand continuu, pe foc mic, pana se ingroasa. Luati de pe foc, adaugati branza rasa, sarati, piperati dupa gust, omogenizati bine si lasati la racit. Adaugati galbenusurile, omogenizati, apoi albusurile batute spuma, amestecand usor.

Intr-un vas termorezistent asezati alternativ straturi de vinete (suprapuse putin) si de amestec cu carne, ultimul strat fiind de vinete. Turnati sosul deasupra, apoi garnisiti, presarand uniform, compozitia de branza amestecata cu pesmet.

Dati la cuptor, la foc potrivit, pentru 45-60 min sau pana ce se formeaza deasupra o pojghita, rumenita frumos. Scoateti vasul din cuptor si asteptati 5 min inainte de a o servi.

In acest timp, decorati musacaua cu felii de rosii si cozi de ceapa verde, taiate rondele fine (optional) sau dupa imaginatia proprie.

POFTA BUNA!

O musaca delicioasa, ca pe meleagurile insoritei Grecii, de unde vine acest fel de mancare.
Urmati sfaturile si pasii si veti pregati cea mai buna musaca!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez.
Bucataras.RO

Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez.

Snitelul din piept de pui este mult mai light decat snitelul din carne de porc

Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez.
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola