Ceapa și ardeiul se curăță, se toacă mărunt, apoi se pun la distuit în puțin ulei de măsline și apă, la foc mediu, neacoperit, cca. 10 minute. Carnea tocată se adaugă în amestecul de ceapă și ardei și se lasă la gătit cca. 10 minute, amestecându-se continuu. După ce carnea și legumele s-au rumenit se asezonează cu mirodeniile și ouăle.
Între timp varza creață se curăță și se taie fideluță.
Într-un vas înalt, sau într-o tava încăpătoare, se începe ”montarea” musacalei: un strat de varză tocată (crudă), un strat din amestecul de carne, tot așa până se termină ingredientele :D ;) Bulionul se amestecă cu verdețurile și se toarnă uniform peste musacaua din varză creață.
Musacaua se dă la gătit la cuptor cca. 60 min. la 200 grade, acoperită. Se servește ca atarre sau cu smântână ;) Spor și poftă bună!
mi-a placut atat de mult ca nici nu am terminat de mancat ce am facut ca deja am cumparat alte pipote sa mai fac zilele astea...
Ciulama de pipote cu ciuperciDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta video
Comentarii