Musaca din Piept/Pulpe de Pui si Legume

Complexitate
redusa
Musaca din Piept/Pulpe de Pui si Legume

Ingrediente

  • -3- 4 buc piept de pui sau 5- 6 pulpe dezosate
  • -250 g cascaval ras
  • -3 cepe uscate
  • -2 morcovi
  • -500 g ciuperci proaspete sau din conserva ori uscate (inmuiate)
  • -1 ardei gras rosu, taiat cuburi mai mari, optional
  • -3 linguri smantana
  • -1 legatura patrunjel si / sau marar, verde, tocat marunt, dupa preferinta si gust
  • -3 legaturi ceapa verde, taiata rondele (inclusiv coditele verzi)
  • -ulei
  • -sare
  • -piper proaspat macinat

Mod de preparare

Ungeti un vas termorezistent / tava adanc cu putin ulei.

Taiati in felii lungi si subtiri pieptul / pulpele de pui.

Aranjati 1/2 din bucatile de carne una langa alta, pe fundul vasului si putin pe pereti, apoi condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Presarati uniform 1/2 din cascaval. Dati deoparte.

Caliti in putin ulei incins, ceapa taiata julien si morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mari, amestecand ocazional, pana se inmoaie. Adaugati ciupercile feliate (eu am folosit pleurotus), ardeiul (optional) si caliti in continuare pana ce legumele incep sa se rumeneasca putin si zeama este aproape scazuta.

Adaugati smantana, verdeata, condimentati cu sare, piper, dupa gust. Dati deoparte, imediat dupa omogenizare.

Repartizati uniform legumele peste stratul de cascaval, ridicand putin si pe margini si presati usor cu lingura. Acoperiti legumele cu un strat de ceapa verde, apoi inca un strat din restul de felii de carne de pui.

Dati vasul la cuptorul preincalzit, pentru 30 min, la 180 grade.

Scoateti tava din cuptor si atent scurgeti apa formata din tava (eu am scurs-o sustinand-o cu o paleta de lemn mai lata; merge foarte bine si cu o farfurie sau un capac de cratita mai mic). Presarati cu restul de cascaval ras si dati din nou la cuptor, pe nivelul mai de sus a cuptorului, inca cca 20 min sau pana ce carnea este facuta, cascavalul topit si prinde deasupra o crusta frumos rumenite.

Scoateti din cuptor si lasati putin sa se racoreasca si sa se patrunda aromele.

Serviti portionata, presarata cu patrunjel verde, tocat marunt.
Serviti calda, ca fel principal, iar rece, ca aperitiv. Este foarte delicioasa in ambele moduri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa