Musaca cu Ceapa Verde si Smantana

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne tocata 400 - 500 g (eu am folosit de oaie)
  • cartofi 600 g (ptr pireu)
  • ceapa verde
  • patru cepe verzi
  • ceapa uscata
  • 1 ceapa
  • morcov
  • un morcov mai marishor
  • ardei gras
  • 1 mai marisor
  • smantana
  • 200 ml
  • branza
  • parmezan sau ceddar cheese (eu am folosit ceddar, f f buna)
  • 50g unt
  • 2 oua
  • 3-4 catei usturoi
  • o legatura buna marar
  • chilies powder
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se taie ceapa verde rondele si ceapa uscata cat mai marunt, se taie si ardeii grasi cat mai marunt, se da prin razatoare (aia mai mare) morcovul si taiem si usturoiul cat mai marunt (eu obisnuiesc sa strivesc catelul de usturoi cu latul cutitului).

Intr-o tigaie mai mare se pune putin f putin ulei de masline sau de floarea-soarelui (f putin sa nu iasa uleios, produsul final), se pun ceapa cu ardeiul morcovul si usturoiul la calit, la foc mediu, timp de 5-8 min, apoi adaugam carnea tocata (de mentionat, eu obisnuiesc sa sarez putin sa piperez, si sa-i pun toate condimentele inainte la carnea tocata, se pastreaza mai bine). Se caleste pana ce scade zeama lasata de carne si legume, iar carnea incepe sa devina aurie, dar nu prea mult altfel prajim prea mult legumele, apoi se da deoparte.

Taiem cartofii ca ptr piure, ii fierbem si facem piureul (eu obisnuiesc sa pun ceva smantana la piure, in afara de unt, iese mult mai pufos si mult mai gustos).

Luam un vas yena (in care credeti ca v-ar incapea piureul si carnea tocata impreuna cu legumele), il ungem cu putin unt de jur imprejur sa nu se prinda piureul de vas si adaugam un strat de piure (cam jumatate), apoi adaugam si carnea impreuna cu legumele, (eu am mai adaugat in plus ceva marar deasupra iar. . ceva mai mult, chilies powder, am ras branza si am pus putina smantana), se pune si restul de piure si se inveleste frumos.

Se da la cuptor pentru 30 min la 160 grade, dupa 30 min scoatem si punem ouale batute peste musaca, se mai lasa iar 20 min

Se serveste calda, (eu am pus ceva oregano deasupra).

Eu am servit doar musaca cu putin oregano deasupra, dar se poate pune putina smantana deasupra, si ati putea face o usoara salata ceva f simplu doar asa sa racoriti putin si sa nu fie monoton. Nu am adaugat nimic langa deoarece are toate aromele inauntru si e destul de complexa, altceva nush ce sa va mai zic.
Pofta Buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
2
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Papricas de Cartofi cu Pui
3
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Piftie sau Racituri
4
Afumatura la untura
5
Parteneri
Aperitiv frittata cu paste si legume
Bucataras.RO

Aperitiv frittata cu paste si legume

Frittata este varianta italiana a omletei, imbogatita cu diverse ingrediente cum ar fi pastele, diverse tipuri de carne,...

Aperitiv frittata cu paste si legume
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti