Musaca cu Ceapa Verde si Smantana

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne tocata 400 - 500 g (eu am folosit de oaie)
  • cartofi 600 g (ptr pireu)
  • ceapa verde
  • patru cepe verzi
  • ceapa uscata
  • 1 ceapa
  • morcov
  • un morcov mai marishor
  • ardei gras
  • 1 mai marisor
  • smantana
  • 200 ml
  • branza
  • parmezan sau ceddar cheese (eu am folosit ceddar, f f buna)
  • 50g unt
  • 2 oua
  • 3-4 catei usturoi
  • o legatura buna marar
  • chilies powder
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Se taie ceapa verde rondele si ceapa uscata cat mai marunt, se taie si ardeii grasi cat mai marunt, se da prin razatoare (aia mai mare) morcovul si taiem si usturoiul cat mai marunt (eu obisnuiesc sa strivesc catelul de usturoi cu latul cutitului).

Intr-o tigaie mai mare se pune putin f putin ulei de masline sau de floarea-soarelui (f putin sa nu iasa uleios, produsul final), se pun ceapa cu ardeiul morcovul si usturoiul la calit, la foc mediu, timp de 5-8 min, apoi adaugam carnea tocata (de mentionat, eu obisnuiesc sa sarez putin sa piperez, si sa-i pun toate condimentele inainte la carnea tocata, se pastreaza mai bine). Se caleste pana ce scade zeama lasata de carne si legume, iar carnea incepe sa devina aurie, dar nu prea mult altfel prajim prea mult legumele, apoi se da deoparte.

Taiem cartofii ca ptr piure, ii fierbem si facem piureul (eu obisnuiesc sa pun ceva smantana la piure, in afara de unt, iese mult mai pufos si mult mai gustos).

Luam un vas yena (in care credeti ca v-ar incapea piureul si carnea tocata impreuna cu legumele), il ungem cu putin unt de jur imprejur sa nu se prinda piureul de vas si adaugam un strat de piure (cam jumatate), apoi adaugam si carnea impreuna cu legumele, (eu am mai adaugat in plus ceva marar deasupra iar. . ceva mai mult, chilies powder, am ras branza si am pus putina smantana), se pune si restul de piure si se inveleste frumos.

Se da la cuptor pentru 30 min la 160 grade, dupa 30 min scoatem si punem ouale batute peste musaca, se mai lasa iar 20 min

Se serveste calda, (eu am pus ceva oregano deasupra).

Eu am servit doar musaca cu putin oregano deasupra, dar se poate pune putina smantana deasupra, si ati putea face o usoara salata ceva f simplu doar asa sa racoriti putin si sa nu fie monoton. Nu am adaugat nimic langa deoarece are toate aromele inauntru si e destul de complexa, altceva nush ce sa va mai zic.
Pofta Buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cu Crema De Ness
1
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
2
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Cornulete cu Nuca II
3
Dulciuri

Cornulete cu Nuca II

Cornulete cu Nuca II
Tort Racoros
4
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Drob in Foi de Clatite
5
Aperitive

Drob in Foi de Clatite

Drob in Foi de Clatite
Parteneri
Frigarui din carne tocata cu sos tzatziki, pita cu masline si Delikat
Bucataras.RO

Frigarui din carne tocata cu sos tzatziki, pita cu masline si Delikat

Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale. Iata inca o reteta folosind noile amestecuri de mirodenii...

Frigarui din carne tocata cu sos tzatziki, pita cu masline si Delikat
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Mancare de stevie
Gustos.RO

Mancare de stevie

Reteta de mancare de stevie. Mancare de stevie reteta simpla si delicioasa. Cum se face mancarea de stevie. Retete cu stevie.

Mancare de stevie