Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Ingrediente

  • 1 kg spanac verde
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 200 g afumatura
  • ulei de masline
  • 1 lingurita de pasta de tomate
  • 1 lingura faina
  • sare
  • 1 lingurita amestec de legume deshidratate fara sare
  • amestec de condimente uscate (oregano, busuioc, cimbrisor, maghiran, piper)
  • 1 leg marar verde

Mod de preparare

Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam in apa clocotita si lasam sa clocoteasca un pic, apoi il scurgem si il trecem sub jet de apa rece si il lasam la scurs, apoi il tocam cu un cutit, maruntind un pic frunzele oparite.

Se curata ceapa si se taie marunt, la fel si ardeiul se taie cubulete si impreuna cu afumatura taiata in bucati potrivite se calesc intr-un strop de ulei de masline, pana se inmoaie ceapa si ardeiul, iar carnea este usor rumenita.

Se adauga spanacul oparit si marubtit,se sareaza dupa gust,se condimenteaza ,se adauga si legumele deshirattate,se adauga o cana de apa rece,se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 20-25 minute,acoperind tigaia cu un capac.

Se adauga lingurita de pasta de tomate si lingura de faina se amesteca bine si se mai adauga un pic de apa daca mai este nevoie. Se lasa sa clocoteasca la foc mic, amestecand continuu cu lingura pana ce mancarea devine legata si cremoasa. Se da de pe foc si adaugam mararul verde tocat fin. Servim simplu sau cu oua ochiuri deasupra, este la fel de delicios!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Afine
5
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Parteneri
Ratatouille de legume
Bucataras.RO

Ratatouille de legume

Daca va plac legumele, atunci si acest preparat o sa va placa. Este o reteta simpla, pregatita din cateva legume si un sos...

Ratatouille de legume
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!