Mancare Rustica de Pui

Complexitate
redusa
Mancare Rustica de Pui

Ingrediente

  • -3- 5 pulpe de pui intregi
  • -sare
  • -piper proaspat macinat
  • - boia de ardei dulce
  • -ulei de masline
  • -1 carnat chorizo (de preferat! ) / carnati de porc cu paprika / carnati picanti, taiat bucati
  • - aproximativ 250 g jambon de porc / costita afumata / bacon, taiata fasii
  • -1 ceapa
  • -3 catei usturoi
  • -1 ardei gras rosu, taiat cubulete potrivite
  • -1 frunza de dafin
  • -1 cana vin alb sec
  • -1 cana supa de pui / apa fierbinte
  • -1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt
  • -500 g mazare proaspata sau congelata
  • -ardei iute, tocat marunt, dupa gust
  • -1 varf de cutit pulbere de chimen
  • -1 varf de cutit scortisoara

Mod de preparare

Spalati si stergeti pulpele intregi de pui; condimentati bine cu sare, piper, boia si puneti-le la prajit in putin ulei de masline. Cand sunt frumos rumenite, scoateti-le din tigaie si pastrati-le la cald. In aceeasi tigaie, prajiti putin bucatile de carnati (daca folositi carnati chorizo, scoateti pielita si taiati in felii groase); scoateti-i. Procedati identic cu jambonul / costita / baconul.

In uleiul ramas caliti ceapa si usturoiul, tocate marunt, pana cand ceapa este translucida. Adaugati cubuletele de ardei si frunza de dafin. Presarati sare si piper, dupa gust.
Amestecati bine si lasati putin totul la foc mediu, pana ce ardeii incep sa se inmoaie, amestecand ocazional.

Readuceti bucatile de carnati impreuna cu jambonul / costita / baconul peste legumele din tigaie, sa se caleasca impreuna cu celelalte ingrediente, iar dupa 2-3 min, adaugati deasupra pulpele de pui rumenite si turnati vinul.

Lasati sa clocoteasca cateva minute, sa se evapore alcoolul si apoi turnati supa de pui / apa fierbinte. Lichidul nu trebuie sa depaseasca nivelul carnii.

In continuare puteti proceda in doua moduri:
-acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic, 10- 20 min. Luati capacul, adaugati o parte din verdeata, mazarea proaspata, ardeiul iute (dupa gust), chimenul, scortisoara, amestecati si lasati sa fiarba in continuare, inca 15 min, timp in care sosul scade.

Spre sfarsit potriviti gustul de sare si piper.
* Daca folositi mazare congelata, lasati totul sa fiarba la foc mic, impreuna cu ardeiul iute (dupa gust), chimenul, scortisoara, pana cand sosul scade la jumatate apoi, in ultimele 5 min de fierbere, adaugati mazarea congelata.

Retrageti vasul de pe foc si presarati restul de patrunjel tocat fin.
-transferati legumele, jambonul, carnatii intr-un vas termorezistent, avand grija sa puneti deasupra pulpele. Turnati vinul, supa / apa fierbinte si dati la cuptorul incins pentru 10- 20 min, la foc potrivit.
Adaugati o parte din verdeata, mazarea proaspata, ardeiul iute (dupa gust), chimenul, scortisoara si dati din nou la cuptor, inca 15 min, timp in care sosul scade si pulpele se rumenesc si prind deasupra o crusta frumoasa.

Spre sfarsit potriviti gustul de sare si piper si presarati restul de patrunjel tocat fin.
* Daca folositi mazare congelata lasati totul sa fiarba la foc mic impreuna cu ardeiul iute (dupa gust), chimenul, scortisoara pana cand sosul scade la jumatate apoi in ultimele 5 min de fierbere adaugati mazarea congelata.

Serviti fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pui cu  usturoi si lamaie

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie
Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este...

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca
Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

O reinterpretare fermecatoare a clasicului desert cu capșuni, tarta rustica cu capsuni este o bucurie simpla si autentică...

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
1
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
4
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Inghetata cu Branza si Capsuni
5
Dulciuri

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Parteneri
Indian Chicken Curry
Bucataras.RO

Indian Chicken Curry

Pana de curand, acest fel de mancare a fost pentru mine o necunoscuta. Auzisem de ea, dar nu mancasem niciodata. Si...

Indian Chicken Curry
Inghetata de lapte
Culinar.RO

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia