Spalati si stergeti pulpele intregi de pui; condimentati bine cu sare, piper, boia si puneti-le la prajit in putin ulei de masline. Cand sunt frumos rumenite, scoateti-le din tigaie si pastrati-le la cald. In aceeasi tigaie, prajiti putin bucatile de carnati (daca folositi carnati chorizo, scoateti pielita si taiati in felii groase); scoateti-i. Procedati identic cu jambonul / costita / baconul.
In uleiul ramas caliti ceapa si usturoiul, tocate marunt, pana cand ceapa este translucida. Adaugati cubuletele de ardei si frunza de dafin. Presarati sare si piper, dupa gust.
Amestecati bine si lasati putin totul la foc mediu, pana ce ardeii incep sa se inmoaie, amestecand ocazional.
Readuceti bucatile de carnati impreuna cu jambonul / costita / baconul peste legumele din tigaie, sa se caleasca impreuna cu celelalte ingrediente, iar dupa 2-3 min, adaugati deasupra pulpele de pui rumenite si turnati vinul.
Lasati sa clocoteasca cateva minute, sa se evapore alcoolul si apoi turnati supa de pui / apa fierbinte. Lichidul nu trebuie sa depaseasca nivelul carnii.
In continuare puteti proceda in doua moduri:
-acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic, 10- 20 min. Luati capacul, adaugati o parte din verdeata, mazarea proaspata, ardeiul iute (dupa gust), chimenul, scortisoara, amestecati si lasati sa fiarba in continuare, inca 15 min, timp in care sosul scade.
Spre sfarsit potriviti gustul de sare si piper.
* Daca folositi mazare congelata, lasati totul sa fiarba la foc mic, impreuna cu ardeiul iute (dupa gust), chimenul, scortisoara, pana cand sosul scade la jumatate apoi, in ultimele 5 min de fierbere, adaugati mazarea congelata.
Retrageti vasul de pe foc si presarati restul de patrunjel tocat fin.
-transferati legumele, jambonul, carnatii intr-un vas termorezistent, avand grija sa puneti deasupra pulpele. Turnati vinul, supa / apa fierbinte si dati la cuptorul incins pentru 10- 20 min, la foc potrivit.
Adaugati o parte din verdeata, mazarea proaspata, ardeiul iute (dupa gust), chimenul, scortisoara si dati din nou la cuptor, inca 15 min, timp in care sosul scade si pulpele se rumenesc si prind deasupra o crusta frumoasa.
Spre sfarsit potriviti gustul de sare si piper si presarati restul de patrunjel tocat fin.
* Daca folositi mazare congelata lasati totul sa fiarba la foc mic impreuna cu ardeiul iute (dupa gust), chimenul, scortisoara pana cand sosul scade la jumatate apoi in ultimele 5 min de fierbere adaugati mazarea congelata.
Serviti fierbinte.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaDesertul asta a iesit pentru ca nu-mi place sa risipesc aiurea ingredientele si cum am facut un tort-cadou pentru o buna...
Desert cu capsuni - Reteta rapida si delicioasaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii