Spalati si stergeti pulpele intregi de pui; condimentati bine cu sare, piper, boia si puneti-le la prajit in putin ulei de masline. Cand sunt frumos rumenite, scoateti-le din tigaie si pastrati-le la cald. In aceeasi tigaie, prajiti putin bucatile de carnati (daca folositi carnati chorizo, scoateti pielita si taiati in felii groase); scoateti-i. Procedati identic cu jambonul / costita / baconul.
In uleiul ramas caliti ceapa si usturoiul, tocate marunt, pana cand ceapa este translucida. Adaugati cubuletele de ardei si frunza de dafin. Presarati sare si piper, dupa gust.
Amestecati bine si lasati putin totul la foc mediu, pana ce ardeii incep sa se inmoaie, amestecand ocazional.
Readuceti bucatile de carnati impreuna cu jambonul / costita / baconul peste legumele din tigaie, sa se caleasca impreuna cu celelalte ingrediente, iar dupa 2-3 min, adaugati deasupra pulpele de pui rumenite si turnati vinul.
Lasati sa clocoteasca cateva minute, sa se evapore alcoolul si apoi turnati supa de pui / apa fierbinte. Lichidul nu trebuie sa depaseasca nivelul carnii.
In continuare puteti proceda in doua moduri:
-acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic, 10- 20 min. Luati capacul, adaugati o parte din verdeata, mazarea proaspata, ardeiul iute (dupa gust), chimenul, scortisoara, amestecati si lasati sa fiarba in continuare, inca 15 min, timp in care sosul scade.
Spre sfarsit potriviti gustul de sare si piper.
* Daca folositi mazare congelata, lasati totul sa fiarba la foc mic, impreuna cu ardeiul iute (dupa gust), chimenul, scortisoara, pana cand sosul scade la jumatate apoi, in ultimele 5 min de fierbere, adaugati mazarea congelata.
Retrageti vasul de pe foc si presarati restul de patrunjel tocat fin.
-transferati legumele, jambonul, carnatii intr-un vas termorezistent, avand grija sa puneti deasupra pulpele. Turnati vinul, supa / apa fierbinte si dati la cuptorul incins pentru 10- 20 min, la foc potrivit.
Adaugati o parte din verdeata, mazarea proaspata, ardeiul iute (dupa gust), chimenul, scortisoara si dati din nou la cuptor, inca 15 min, timp in care sosul scade si pulpele se rumenesc si prind deasupra o crusta frumoasa.
Spre sfarsit potriviti gustul de sare si piper si presarati restul de patrunjel tocat fin.
* Daca folositi mazare congelata lasati totul sa fiarba la foc mic impreuna cu ardeiul iute (dupa gust), chimenul, scortisoara pana cand sosul scade la jumatate apoi in ultimele 5 min de fierbere adaugati mazarea congelata.
Serviti fierbinte.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". Sunt momente in care nu mai stiu ce sa gatesc....
Placinta cu ficatei de puiNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii