Mancare Rustica de Pui

Complexitate
redusa
Mancare Rustica de Pui

Ingrediente

  • -3- 5 pulpe de pui intregi
  • -sare
  • -piper proaspat macinat
  • - boia de ardei dulce
  • -ulei de masline
  • -1 carnat chorizo (de preferat! ) / carnati de porc cu paprika / carnati picanti, taiat bucati
  • - aproximativ 250 g jambon de porc / costita afumata / bacon, taiata fasii
  • -1 ceapa
  • -3 catei usturoi
  • -1 ardei gras rosu, taiat cubulete potrivite
  • -1 frunza de dafin
  • -1 cana vin alb sec
  • -1 cana supa de pui / apa fierbinte
  • -1 legatura de patrunjel verde, tocat marunt
  • -500 g mazare proaspata sau congelata
  • -ardei iute, tocat marunt, dupa gust
  • -1 varf de cutit pulbere de chimen
  • -1 varf de cutit scortisoara

Mod de preparare

Spalati si stergeti pulpele intregi de pui; condimentati bine cu sare, piper, boia si puneti-le la prajit in putin ulei de masline. Cand sunt frumos rumenite, scoateti-le din tigaie si pastrati-le la cald. In aceeasi tigaie, prajiti putin bucatile de carnati (daca folositi carnati chorizo, scoateti pielita si taiati in felii groase); scoateti-i. Procedati identic cu jambonul / costita / baconul.

In uleiul ramas caliti ceapa si usturoiul, tocate marunt, pana cand ceapa este translucida. Adaugati cubuletele de ardei si frunza de dafin. Presarati sare si piper, dupa gust.
Amestecati bine si lasati putin totul la foc mediu, pana ce ardeii incep sa se inmoaie, amestecand ocazional.

Readuceti bucatile de carnati impreuna cu jambonul / costita / baconul peste legumele din tigaie, sa se caleasca impreuna cu celelalte ingrediente, iar dupa 2-3 min, adaugati deasupra pulpele de pui rumenite si turnati vinul.

Lasati sa clocoteasca cateva minute, sa se evapore alcoolul si apoi turnati supa de pui / apa fierbinte. Lichidul nu trebuie sa depaseasca nivelul carnii.

In continuare puteti proceda in doua moduri:
-acoperiti vasul cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic, 10- 20 min. Luati capacul, adaugati o parte din verdeata, mazarea proaspata, ardeiul iute (dupa gust), chimenul, scortisoara, amestecati si lasati sa fiarba in continuare, inca 15 min, timp in care sosul scade.

Spre sfarsit potriviti gustul de sare si piper.
* Daca folositi mazare congelata, lasati totul sa fiarba la foc mic, impreuna cu ardeiul iute (dupa gust), chimenul, scortisoara, pana cand sosul scade la jumatate apoi, in ultimele 5 min de fierbere, adaugati mazarea congelata.

Retrageti vasul de pe foc si presarati restul de patrunjel tocat fin.
-transferati legumele, jambonul, carnatii intr-un vas termorezistent, avand grija sa puneti deasupra pulpele. Turnati vinul, supa / apa fierbinte si dati la cuptorul incins pentru 10- 20 min, la foc potrivit.
Adaugati o parte din verdeata, mazarea proaspata, ardeiul iute (dupa gust), chimenul, scortisoara si dati din nou la cuptor, inca 15 min, timp in care sosul scade si pulpele se rumenesc si prind deasupra o crusta frumoasa.

Spre sfarsit potriviti gustul de sare si piper si presarati restul de patrunjel tocat fin.
* Daca folositi mazare congelata lasati totul sa fiarba la foc mic impreuna cu ardeiul iute (dupa gust), chimenul, scortisoara pana cand sosul scade la jumatate apoi in ultimele 5 min de fierbere adaugati mazarea congelata.

Serviti fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
3
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Prajitura turnata cu branza si visine
4
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
5
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Parteneri
Desert bomboane Raffaello
Bucataras.RO

Desert bomboane Raffaello

Reteta pentru un picnic reusit

Desert bomboane Raffaello
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura