Puneti orezul spalat si scurs in apa fierbinte cu sare, amestecati pana da in clocot, apoi lasati sa fiarba acoperit, la foc mic, 12 min.
Luati de pe foc si lasati sa stea, inca 12 min, in vasul acoperit cu capac.
Orezul obtinut trebuie sa fie semifiert spre fiert, cu mijlocul tare si dupa cele 12 min de asteptare sa nu mai aiba apa de loc. (Daca folositi orez cu bob lung, este suficient 100 ml apa). Afanati orezul cu o furculita si lasati in vasul acoperit, la racit.
Separat, amestecati carnea tocata (trecuta de 2- 3 ori prin masina de tocat), ouale, laptele, ceapa, orezul racit, condimentele.
Pregatiti umplutura sfaramand fete si omogenizand-o bine cu untul frecat spuma, usturoiul zdrobit si patrunjelul, pana obtineti o compozitie ca o pasta. Impartiti amestecul de carne in 3 parti egale si pe cel de branza in 2. Ungeti cu unt o tava mai mare pentru cuptor in care asezati pe mijlocul ei un strat de amestec cu carne, dandu-i o forma dreptungiulara.
Puneti deasupra, in strat uniform, o parte din branza, continuati cu strat de carne, branza si terminati cu carne. Presarati deasupra, din loc in loc, bucatele de unt. De jur imprejurul formei de carne, puneti cartofi curatati, feliati, condimentati si presarati cu marar.
Dati la cuptorul incins, pentru circa 30 min, la 200 grade.
Scoateti tava, intoarceti cartofii si dati din nou la cuptor pentru inca 30 min, timp in care lichidul ce s-a format in tava se va evapora si cartofii se vor rumeni frumos. Serviti cat este calda - langa cartofii rumeniti, 1-2 bucati din carnea feliata.
Se potriveste de minune o salata de castraveti - tzatziki.
Placintele cu branza sunt un deliciu rustic, cu un echilibru perfect intre gustul bogat al branzei si textura frageda a...
Placinte cu branza - un deliciu rustic perfectFursecuri cu migdale, un desert simplu și delicios, cu unt și migdale crocante. Perfecte pentru a fi savurate alături de o...
Fursecuri cu migdale - un desert simplu si deliciosSalata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasaA fost un pranz pe cinste, servit cu mare pofta in familie. Am dorit sa schimb putin modul de gatire a carnii si ceea ce a...
Pulpe de pui cu sos de soia si bere cu ghimbir, gatite la punga in cuptorDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii