Mancare de Pui cu Galuste si Cartofi

Complexitate
redusa
Mancare de Pui cu Galuste si Cartofi

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras, rosu sau verde, ori gogosar
  • 4 pulpe de pui, superioare (sau orice parte de pui)
  • 3- 4 lingurite boia dulce sau ½ boia dulce + ½ boia iute
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4-5 linguri ulei
  • bere blonda (apa sau bulion de pui)
  • sare
  • piper
  • Galuste:
  • 1 ou
  • 2-3 linguri faina
  • aproximativ 50 ml apa rece sau carbogazoasa
  • sare, dupa gust

Mod de preparare

Caliti ceapa si ardeiul, tocate marunt, in uleiul incins, doar cat sa se inmoaie si ceapa devine sticloasa.
Adaugati si prajiti in continuare pulpele, pe toate partile, cateva minute.

Omogenizati cu boia si imediat adaugati bere, pana la jumatatea carnii, continuand fierberea sub capac, la foc mic, aproximativ 15- 20 min, amestecand ocazional.

Spre sfarsit, cand carnea este aproape facuta, puneti cartofii curatati, taiati felii sau bucatele si condimentati putin cu sare si piper.

Continuati fierberea adaugand putina bere, daca sosul este prea scazut, iar cand acestia sunt facuti pe jumatate, puneti galustele pregatite astfel: bateti oul cu apa si sarea sau bateti albusul spuma, adaugand treptat galbenusul, apa, sarea. In varianta a doua, galustele vor iesi mai pufoase.
Inglobati treptat faina pana obtineti o compozitie lipicioasa, mai groasa si 1 lingura de patrunjel verde, tocat marunt.

Lasati sa stea 2- 3 min la temperatura camerei, timp in care faina “ se umfla “. Introduceti si lasati cateva secunde lingura sau lingurita in zeama fierbinte a tocanitei, luati apoi din aluatul de galuste, introduceti-o din nou in oala pana la fund, astfel aluatul se va desprinde singur si usor. Incercati intai cu o bucata, lasati sa dea 2- 3 clocote, iar daca aceasta se imprastie, adaugati la compozitie inca putina faina; in cazul in care aceasta iese prea tare, completati cu putina apa. Daca ies bine, repetati pana formati toate galustele.
Continuati fierberea, la foc mic, doar pana ce galustele sunt facute. Adaugati la sfarsit patrunjelul verde, tocat marunt si potriviti dupa gust, de sare si piper.

Serviti cat este calda, insotita de o salata de sezon sau muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Furnici in copac
2
Paste

Furnici in copac

Furnici in copac
Supa de rosii cu ciuperci uscate
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu ciuperci uscate

Supa de rosii cu ciuperci uscate
Gofre cu zmeura
4
Dulciuri

Gofre cu zmeura

Gofre cu zmeura
Fusilli tricolori picanti cu surimi
5
Paste

Fusilli tricolori picanti cu surimi

Fusilli tricolori picanti cu surimi
Parteneri
Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii
Bucataras.RO

Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii

Pentru ca mi-am propus sa testez toate condimentele noi de la Delikat cu ingrediente 100% naturale, a venit rândul...

Friptura de porc si cartofi cu unt la cuptor, servite cu sos de usturoi si rosii
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri