Mancare de Pui cu Galuste si Cartofi

Complexitate
redusa
Mancare de Pui cu Galuste si Cartofi

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras, rosu sau verde, ori gogosar
  • 4 pulpe de pui, superioare (sau orice parte de pui)
  • 3- 4 lingurite boia dulce sau ½ boia dulce + ½ boia iute
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4-5 linguri ulei
  • bere blonda (apa sau bulion de pui)
  • sare
  • piper
  • Galuste:
  • 1 ou
  • 2-3 linguri faina
  • aproximativ 50 ml apa rece sau carbogazoasa
  • sare, dupa gust

Mod de preparare

Caliti ceapa si ardeiul, tocate marunt, in uleiul incins, doar cat sa se inmoaie si ceapa devine sticloasa.
Adaugati si prajiti in continuare pulpele, pe toate partile, cateva minute.

Omogenizati cu boia si imediat adaugati bere, pana la jumatatea carnii, continuand fierberea sub capac, la foc mic, aproximativ 15- 20 min, amestecand ocazional.

Spre sfarsit, cand carnea este aproape facuta, puneti cartofii curatati, taiati felii sau bucatele si condimentati putin cu sare si piper.

Continuati fierberea adaugand putina bere, daca sosul este prea scazut, iar cand acestia sunt facuti pe jumatate, puneti galustele pregatite astfel: bateti oul cu apa si sarea sau bateti albusul spuma, adaugand treptat galbenusul, apa, sarea. In varianta a doua, galustele vor iesi mai pufoase.
Inglobati treptat faina pana obtineti o compozitie lipicioasa, mai groasa si 1 lingura de patrunjel verde, tocat marunt.

Lasati sa stea 2- 3 min la temperatura camerei, timp in care faina “ se umfla “. Introduceti si lasati cateva secunde lingura sau lingurita in zeama fierbinte a tocanitei, luati apoi din aluatul de galuste, introduceti-o din nou in oala pana la fund, astfel aluatul se va desprinde singur si usor. Incercati intai cu o bucata, lasati sa dea 2- 3 clocote, iar daca aceasta se imprastie, adaugati la compozitie inca putina faina; in cazul in care aceasta iese prea tare, completati cu putina apa. Daca ies bine, repetati pana formati toate galustele.
Continuati fierberea, la foc mic, doar pana ce galustele sunt facute. Adaugati la sfarsit patrunjelul verde, tocat marunt si potriviti dupa gust, de sare si piper.

Serviti cat este calda, insotita de o salata de sezon sau muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Salata de legume pentru iarna
3
Romania

Salata de legume pentru iarna

Salata de legume pentru iarna
Reţetă de preparare a papanaşilor
4
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Fanta
5
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta