Mancare de Pui cu Galuste si Cartofi

Complexitate
redusa
Mancare de Pui cu Galuste si Cartofi

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras, rosu sau verde, ori gogosar
  • 4 pulpe de pui, superioare (sau orice parte de pui)
  • 3- 4 lingurite boia dulce sau ½ boia dulce + ½ boia iute
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4-5 linguri ulei
  • bere blonda (apa sau bulion de pui)
  • sare
  • piper
  • Galuste:
  • 1 ou
  • 2-3 linguri faina
  • aproximativ 50 ml apa rece sau carbogazoasa
  • sare, dupa gust

Mod de preparare

Caliti ceapa si ardeiul, tocate marunt, in uleiul incins, doar cat sa se inmoaie si ceapa devine sticloasa.
Adaugati si prajiti in continuare pulpele, pe toate partile, cateva minute.

Omogenizati cu boia si imediat adaugati bere, pana la jumatatea carnii, continuand fierberea sub capac, la foc mic, aproximativ 15- 20 min, amestecand ocazional.

Spre sfarsit, cand carnea este aproape facuta, puneti cartofii curatati, taiati felii sau bucatele si condimentati putin cu sare si piper.

Continuati fierberea adaugand putina bere, daca sosul este prea scazut, iar cand acestia sunt facuti pe jumatate, puneti galustele pregatite astfel: bateti oul cu apa si sarea sau bateti albusul spuma, adaugand treptat galbenusul, apa, sarea. In varianta a doua, galustele vor iesi mai pufoase.
Inglobati treptat faina pana obtineti o compozitie lipicioasa, mai groasa si 1 lingura de patrunjel verde, tocat marunt.

Lasati sa stea 2- 3 min la temperatura camerei, timp in care faina “ se umfla “. Introduceti si lasati cateva secunde lingura sau lingurita in zeama fierbinte a tocanitei, luati apoi din aluatul de galuste, introduceti-o din nou in oala pana la fund, astfel aluatul se va desprinde singur si usor. Incercati intai cu o bucata, lasati sa dea 2- 3 clocote, iar daca aceasta se imprastie, adaugati la compozitie inca putina faina; in cazul in care aceasta iese prea tare, completati cu putina apa. Daca ies bine, repetati pana formati toate galustele.
Continuati fierberea, la foc mic, doar pana ce galustele sunt facute. Adaugati la sfarsit patrunjelul verde, tocat marunt si potriviti dupa gust, de sare si piper.

Serviti cat este calda, insotita de o salata de sezon sau muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Prajitura cu nuca si crema de budinca
3
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Pulpa de miel la cuptor
5
Parteneri
Desert strudel cu branza si stafide
Bucataras.RO

Desert strudel cu branza si stafide

Daca ar trebui sa povestesc ceva despre acest aluat, n-as zice decat ca am gasit formula ideala. Nu este complicat, iar...

Desert strudel cu branza si stafide
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Pizza bread
Gustos.RO

Pizza bread

Pizza bread