Preparare tocanita :
Curatam ceapa, ardeii grasi si ii taiem marunt. Rosiile le decojim si taiem felii. Buretii (ciupercile) le curatam si taiem si pe acestea felii. Patrunjelul il tocam marunt si usturoiul il feliem. Carnea o portionam in cubulete potrivite.
Punem uleiul la incis si calim pe el ceapa si ardeii taiati marunt. Adaugam si carnea. Lasam sa se inabuse pana albeste apoi adaugam rosiile curatate de pielita (este facultativa indepartarea pielitei) si condimentam cu sare, piper macinat si 1 lingurita boia (eu am folosit pasta de gogosar 2 linguri) si usturoiul feliat. Lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele si turnam deasupra apa cat sa acopere un pic carnea (asta daca pregatim tocanita in oala cu presiune, in caz contrar vom adauga apa sa depaseasca cam cu 2 degete carnea) si acoperim cu un capac. Daca inca carnea nu este fiarta si apa a scazut mai adaugati cate putina apa.
Cat timp fierbe tocanita fierbem si mamaliguta.
Carnea cand este mai mult de jumate fiarta adaugam oienele (buretii sau ciupercile) feliate si lasam mai departe pe foc pana sunt si acestia fierti. Obtinem in final o tocanita delicioasa pe care la sfarsit inainte de a opri focul o presaram cu patrunjel verde tocat.
Luam o cratita sau o tava sau un vas termorezistent pe care il ungem in prealabil cu putin unt sau ulei si incepem sa facem straturile de mamaliga. Intai punem in vasul uns un rand de mamaliga. Peste mamaliga punem un rand de tocanita din abundenta pe care il vom presara cu telemea razuita. Acoperim din nou cu un rand de mamaliga si continuam asa stratificarea pana avem ingrediente. Ultimul strat va fi de mamaliga si peste acesta vom pune telemea razuita si smantana.
Dam vasul al cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15- 20 minute. Se serveste calda stropita din abundenta cu smantana.
Pofta Buna!!!
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosCui nu ii place, vara, sa se rasfete din cand in cand cu o inghetata? Noua chiar ne place si daca este pregatita in casa,...
Desert inghetata de ciocolataReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii