Mamaliga in Straturi la Cuptor

Complexitate
redusa
Mamaliga in Straturi la Cuptor

Ingrediente

  • 500 g carne porc (pulpa)
  • 3 bucati ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 2 rosii (500 g)
  • 3-4 catei usturoi
  • 400 g oiene (sau ciuperci champignon)
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 150 ml ulei
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • Alte ingrediente :
  • 400 g branza telemea proaspata (mai sarata)
  • 450 ml smantana
  • faina de mamaliga

Mod de preparare

Preparare tocanita :
Curatam ceapa, ardeii grasi si ii taiem marunt. Rosiile le decojim si taiem felii. Buretii (ciupercile) le curatam si taiem si pe acestea felii. Patrunjelul il tocam marunt si usturoiul il feliem. Carnea o portionam in cubulete potrivite.

Punem uleiul la incis si calim pe el ceapa si ardeii taiati marunt. Adaugam si carnea. Lasam sa se inabuse pana albeste apoi adaugam rosiile curatate de pielita (este facultativa indepartarea pielitei) si condimentam cu sare, piper macinat si 1 lingurita boia (eu am folosit pasta de gogosar 2 linguri) si usturoiul feliat. Lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele si turnam deasupra apa cat sa acopere un pic carnea (asta daca pregatim tocanita in oala cu presiune, in caz contrar vom adauga apa sa depaseasca cam cu 2 degete carnea) si acoperim cu un capac. Daca inca carnea nu este fiarta si apa a scazut mai adaugati cate putina apa.

Cat timp fierbe tocanita fierbem si mamaliguta.

Carnea cand este mai mult de jumate fiarta adaugam oienele (buretii sau ciupercile) feliate si lasam mai departe pe foc pana sunt si acestia fierti. Obtinem in final o tocanita delicioasa pe care la sfarsit inainte de a opri focul o presaram cu patrunjel verde tocat.

Luam o cratita sau o tava sau un vas termorezistent pe care il ungem in prealabil cu putin unt sau ulei si incepem sa facem straturile de mamaliga. Intai punem in vasul uns un rand de mamaliga. Peste mamaliga punem un rand de tocanita din abundenta pe care il vom presara cu telemea razuita. Acoperim din nou cu un rand de mamaliga si continuam asa stratificarea pana avem ingrediente. Ultimul strat va fi de mamaliga si peste acesta vom pune telemea razuita si smantana.

Dam vasul al cuptorul preincalzit pentru aproximativ 15- 20 minute. Se serveste calda stropita din abundenta cu smantana.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Fursecuri marocane cu migdale
Bucataras.RO

Fursecuri marocane cu migdale

By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...

Fursecuri marocane cu migdale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti