Faceti o mamaliga potrivit de vartoasa in care inglobati la sfarsit parmezanul sau cascavalul ras, cateva bucatele de unt, sare si piper, dupa gust, omogenizand bine.
Turnati intr-un vas termorezistent uns cu unt, un strat de mamaliga si nivelati.
Asezati deasupra, uniform, rondele de ceapa, felii de ardei (gogosari) copti, bucatelele de carnati (salam) si costita (bacon), prajite separat si acoperiti cu alt strat de mamaliga.
Puneti cateva bucatele de unt, turnati uniform amestecul cu oua si smantana si presarati cascavalul ras.
Dati la cuptorul incins, 15-20 min, sa se gratineze sau pana ce se rumeneste frumos.
Serviti calda, portionata, alaturi de o salata de sezon sau muraturi.
Merge de minune cu varza murata si / sau zeama de varza murata (moare)
Eu am folosit gogosari copti, pusi in congelator.
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicatePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorO minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii