Lasagna cu vinete fara paste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Lasagna cu vinete fara paste

Ingrediente

  • 1 ou batut usor
  • 1/4 pahar lapte
  • 1 vanata medie, curatata si taiata felii pe lungime
  • 1/4 pahar pesmet
  • 2-4 linguri de ulei
  • 1/4 ceapa tocata (sau o ceapa mai mica)
  • 1 catel usturoi pisat
  • 300 ml suc de rosii
  • 3 rosii mici (cam 250 – 300g) tocate cubulete, nescurse
  • o lingura patrunjel tocat
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 linburita sare
  • 1 piept de pui taiat cubulete
  • 1 pahar mozzarela data pe razatoare
  • 1/4 de pahar parmezan dat pe razatoare

Mod de preparare

Fierbeti bucatile de pui (eu nu mananc prajit, dar presupun ca se pot si praji. Eu le-am fiert cu putina sare si au fost ok).

Amestecati oul cu laptele. Treceti bucatile de vinete prin acest amestec, apoi prin pesmet. Puneti-le la prajit (in ulei incins) pana se rumenesc. Cand sunt gata, scurgeti-le pe prosoape/servetele pentru a indeparta excesul de ulei.

Prajiti usor ceapa si usturoiul. Adaugati sucul de rosii, rosiile, patrunjelul, zaharul, oregano si sarea. Lasati sa fiarba neacoperit, la foc mediu, timp de inca 10 minute. Adaugati puiul si luati mancarea de pe foc.

Asezati intr-un vas de ~ 25 x 15 cm sau cu diametrul de ~20 cm un start de vinete, apoi un strat din sosul mai sus explicat (jumatate din el), apoi inca un strat de vinete si, la final, ultimul strat de sos.

Dati lasagna neacoperita la cuptor si lasati-o la programul 4 (180 grade celsius) timp de 25 de minute. Presarati mozzarella si parmezan si mai lasati inca 5 minute le cuptor.

Mie mi s-a parut usor grasa lasagna asta (eu nu mananc deloc prajit). Data viitoare o sa fac vinetele pe gratar, ca nu cred ca-i va afecta prea mult gustul final.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
5
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider