Lasagna cu vinete fara paste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Lasagna cu vinete fara paste

Ingrediente

  • 1 ou batut usor
  • 1/4 pahar lapte
  • 1 vanata medie, curatata si taiata felii pe lungime
  • 1/4 pahar pesmet
  • 2-4 linguri de ulei
  • 1/4 ceapa tocata (sau o ceapa mai mica)
  • 1 catel usturoi pisat
  • 300 ml suc de rosii
  • 3 rosii mici (cam 250 – 300g) tocate cubulete, nescurse
  • o lingura patrunjel tocat
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 linburita sare
  • 1 piept de pui taiat cubulete
  • 1 pahar mozzarela data pe razatoare
  • 1/4 de pahar parmezan dat pe razatoare

Mod de preparare

Fierbeti bucatile de pui (eu nu mananc prajit, dar presupun ca se pot si praji. Eu le-am fiert cu putina sare si au fost ok).

Amestecati oul cu laptele. Treceti bucatile de vinete prin acest amestec, apoi prin pesmet. Puneti-le la prajit (in ulei incins) pana se rumenesc. Cand sunt gata, scurgeti-le pe prosoape/servetele pentru a indeparta excesul de ulei.

Prajiti usor ceapa si usturoiul. Adaugati sucul de rosii, rosiile, patrunjelul, zaharul, oregano si sarea. Lasati sa fiarba neacoperit, la foc mediu, timp de inca 10 minute. Adaugati puiul si luati mancarea de pe foc.

Asezati intr-un vas de ~ 25 x 15 cm sau cu diametrul de ~20 cm un start de vinete, apoi un strat din sosul mai sus explicat (jumatate din el), apoi inca un strat de vinete si, la final, ultimul strat de sos.

Dati lasagna neacoperita la cuptor si lasati-o la programul 4 (180 grade celsius) timp de 25 de minute. Presarati mozzarella si parmezan si mai lasati inca 5 minute le cuptor.

Mie mi s-a parut usor grasa lasagna asta (eu nu mananc deloc prajit). Data viitoare o sa fac vinetele pe gratar, ca nu cred ca-i va afecta prea mult gustul final.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella

Zucchini cu pui si mozzarella
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de visine
1
Chec Zebra
2
Dulciuri

Chec Zebra

Chec Zebra
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Pancakes cu dulceata de mure
Bucataras.RO

Pancakes cu dulceata de mure

Zilele trecute am avut bucuria sa primesc niste produse din Camara Bunatati din natura..Am desfacut pachetelul si am...

Pancakes cu dulceata de mure
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Culinar.RO

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Rulouri cu nectarine și gorgonzola - Un aperitiv rafinat și surprinzător, combinând dulceața nectarinelor cu gustul... citeste mai mult
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate