Lasagna cu vinete fara paste

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Lasagna cu vinete fara paste

Ingrediente

  • 1 ou batut usor
  • 1/4 pahar lapte
  • 1 vanata medie, curatata si taiata felii pe lungime
  • 1/4 pahar pesmet
  • 2-4 linguri de ulei
  • 1/4 ceapa tocata (sau o ceapa mai mica)
  • 1 catel usturoi pisat
  • 300 ml suc de rosii
  • 3 rosii mici (cam 250 – 300g) tocate cubulete, nescurse
  • o lingura patrunjel tocat
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita oregano
  • 1/2 linburita sare
  • 1 piept de pui taiat cubulete
  • 1 pahar mozzarela data pe razatoare
  • 1/4 de pahar parmezan dat pe razatoare

Mod de preparare

Fierbeti bucatile de pui (eu nu mananc prajit, dar presupun ca se pot si praji. Eu le-am fiert cu putina sare si au fost ok).

Amestecati oul cu laptele. Treceti bucatile de vinete prin acest amestec, apoi prin pesmet. Puneti-le la prajit (in ulei incins) pana se rumenesc. Cand sunt gata, scurgeti-le pe prosoape/servetele pentru a indeparta excesul de ulei.

Prajiti usor ceapa si usturoiul. Adaugati sucul de rosii, rosiile, patrunjelul, zaharul, oregano si sarea. Lasati sa fiarba neacoperit, la foc mediu, timp de inca 10 minute. Adaugati puiul si luati mancarea de pe foc.

Asezati intr-un vas de ~ 25 x 15 cm sau cu diametrul de ~20 cm un start de vinete, apoi un strat din sosul mai sus explicat (jumatate din el), apoi inca un strat de vinete si, la final, ultimul strat de sos.

Dati lasagna neacoperita la cuptor si lasati-o la programul 4 (180 grade celsius) timp de 25 de minute. Presarati mozzarella si parmezan si mai lasati inca 5 minute le cuptor.

Mie mi s-a parut usor grasa lasagna asta (eu nu mananc deloc prajit). Data viitoare o sa fac vinetele pe gratar, ca nu cred ca-i va afecta prea mult gustul final.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Melci cu Nuca si Zahar Caramelizat
5
Romania

Melci cu Nuca si Zahar Caramelizat

Melci cu Nuca si Zahar Caramelizat