Gulyas cu rata salbatica si gomboc de cartofi

Complexitate
redusa
Gulyas cu rata salbatica si gomboc de cartofi

Ingrediente

  • 1 rata salbatica
  • 2 buc ceapa rosie (e buna si cea alba)
  • 50-100ml ulei (sau 80 gr untura porc)
  • 3-4 catei de usturoi taiate felii
  • 300 gr ciuperci proaspete(si din conserva e buna)
  • 1 lingurita mare de chimen macinat
  • piper macinat dupa gust
  • boia 2 lingurite, sare dupa gust
  • 1 lingurita de maghiran(majoranna)
  • Ptrgomboc de cartofi avem nevoie de urmatoarele ;
  • 200 gr cartofi
  • 100 gr faina de grau
  • 20 gr unt (rama)
  • sare dupa gust
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Se transeaza rata. In ulei se caleste ceapa si 2 linguri de gogosari macinati,usturoiul taiat felii, la care se adauga apoi chimenul, maghiranul, se adauga apoi imediat carnea, boiaua si se sareaza si pipereaza si se calesc un pic impreuna si se adauga si ciupercile.

Se adauga supa de carne peste (daca nu avem punem apa) sa fie bine acoperita si lasam sa fiarba acoperit . Daca e nevoie mai adaugam apa sau supa pana carnea e fiarta bine.

Prepararea gomboc de cartofi se face in timpul cat carnea fierbe in felul urmator :

Preferabil ar fi sa se fiarba cartofii in coaja (200 gr cartofi) in apa cu sare.

Se curata si asa calzi se zdrobesc. Se lasa la racit si apoi se adauga 20 gr unt,100 gr faina si galbenusul (se poate adauga si patrunjel verde maruntit) si sare dupa gust (eu mai pun si putin piper alb). Se formeaza gomboc cat o nuca de mare.

Cand carnea e fiarta si daca a scazut de pe el zeama mai trebuie sa adaugam apa cam 1 litru. Cand incepe sa dea din nou in clocot adaugam gomboc de cartofi sa fiarba . Se lasa la fiert pana gomboc se inmoaie,si deja se poate servi. Se poate manca cu muraturi ,sau cu salata de rosii si castraveti.

Acest fel de mancare se mai poate prepara si din carne de caprioara, cerb, tap.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Branza de Vaci
1
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Fursecuri cu lamaie
3
Dulciuri

Fursecuri cu lamaie

Fursecuri cu lamaie
Minitarte cu branza tofu - reteta de post
5
Aperitive

Minitarte cu branza tofu - reteta de post

Minitarte cu branza tofu - reteta de post
Parteneri
Prajitura cu ciocolata si zmeura
Culinar.RO

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa