Gulyas cu rata salbatica si gomboc de cartofi

Complexitate
redusa
Gulyas cu rata salbatica si gomboc de cartofi

Ingrediente

  • 1 rata salbatica
  • 2 buc ceapa rosie (e buna si cea alba)
  • 50-100ml ulei (sau 80 gr untura porc)
  • 3-4 catei de usturoi taiate felii
  • 300 gr ciuperci proaspete(si din conserva e buna)
  • 1 lingurita mare de chimen macinat
  • piper macinat dupa gust
  • boia 2 lingurite, sare dupa gust
  • 1 lingurita de maghiran(majoranna)
  • Ptrgomboc de cartofi avem nevoie de urmatoarele ;
  • 200 gr cartofi
  • 100 gr faina de grau
  • 20 gr unt (rama)
  • sare dupa gust
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Se transeaza rata. In ulei se caleste ceapa si 2 linguri de gogosari macinati,usturoiul taiat felii, la care se adauga apoi chimenul, maghiranul, se adauga apoi imediat carnea, boiaua si se sareaza si pipereaza si se calesc un pic impreuna si se adauga si ciupercile.

Se adauga supa de carne peste (daca nu avem punem apa) sa fie bine acoperita si lasam sa fiarba acoperit . Daca e nevoie mai adaugam apa sau supa pana carnea e fiarta bine.

Prepararea gomboc de cartofi se face in timpul cat carnea fierbe in felul urmator :

Preferabil ar fi sa se fiarba cartofii in coaja (200 gr cartofi) in apa cu sare.

Se curata si asa calzi se zdrobesc. Se lasa la racit si apoi se adauga 20 gr unt,100 gr faina si galbenusul (se poate adauga si patrunjel verde maruntit) si sare dupa gust (eu mai pun si putin piper alb). Se formeaza gomboc cat o nuca de mare.

Cand carnea e fiarta si daca a scazut de pe el zeama mai trebuie sa adaugam apa cam 1 litru. Cand incepe sa dea din nou in clocot adaugam gomboc de cartofi sa fiarba . Se lasa la fiert pana gomboc se inmoaie,si deja se poate servi. Se poate manca cu muraturi ,sau cu salata de rosii si castraveti.

Acest fel de mancare se mai poate prepara si din carne de caprioara, cerb, tap.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Tartiflette- specialitate Savoyarda
1
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Gem de gutui
Bucataras.RO

Gem de gutui

Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se părea mereu o treabă tare migăloasă, dar cum am avut multe...

Gem de gutui
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.