Gulyas cu rata salbatica si gomboc de cartofi

Complexitate
redusa
Gulyas cu rata salbatica si gomboc de cartofi

Ingrediente

  • 1 rata salbatica
  • 2 buc ceapa rosie (e buna si cea alba)
  • 50-100ml ulei (sau 80 gr untura porc)
  • 3-4 catei de usturoi taiate felii
  • 300 gr ciuperci proaspete(si din conserva e buna)
  • 1 lingurita mare de chimen macinat
  • piper macinat dupa gust
  • boia 2 lingurite, sare dupa gust
  • 1 lingurita de maghiran(majoranna)
  • Ptrgomboc de cartofi avem nevoie de urmatoarele ;
  • 200 gr cartofi
  • 100 gr faina de grau
  • 20 gr unt (rama)
  • sare dupa gust
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare

Se transeaza rata. In ulei se caleste ceapa si 2 linguri de gogosari macinati,usturoiul taiat felii, la care se adauga apoi chimenul, maghiranul, se adauga apoi imediat carnea, boiaua si se sareaza si pipereaza si se calesc un pic impreuna si se adauga si ciupercile.

Se adauga supa de carne peste (daca nu avem punem apa) sa fie bine acoperita si lasam sa fiarba acoperit . Daca e nevoie mai adaugam apa sau supa pana carnea e fiarta bine.

Prepararea gomboc de cartofi se face in timpul cat carnea fierbe in felul urmator :

Preferabil ar fi sa se fiarba cartofii in coaja (200 gr cartofi) in apa cu sare.

Se curata si asa calzi se zdrobesc. Se lasa la racit si apoi se adauga 20 gr unt,100 gr faina si galbenusul (se poate adauga si patrunjel verde maruntit) si sare dupa gust (eu mai pun si putin piper alb). Se formeaza gomboc cat o nuca de mare.

Cand carnea e fiarta si daca a scazut de pe el zeama mai trebuie sa adaugam apa cam 1 litru. Cand incepe sa dea din nou in clocot adaugam gomboc de cartofi sa fiarba . Se lasa la fiert pana gomboc se inmoaie,si deja se poate servi. Se poate manca cu muraturi ,sau cu salata de rosii si castraveti.

Acest fel de mancare se mai poate prepara si din carne de caprioara, cerb, tap.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Fanta
3
Romania

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca