Gratin cu Rulouri din Foi de Orez cu Umplutura

Complexitate
redusa
Gratin cu Rulouri din Foi de Orez cu Umplutura

Ingrediente

  • Pentru cca 20 buc
  • -1 piept de pui, taiat bucatele mici si marinat in 3- 4 linguri sos de soia (eu am folosit carne de curcan fiarta, ramasa de la o supa, rupta in fasii, marinata in sos de soia si adaugata la legumele moi, calite inainte)
  • -4- 6 linguri ciuperci din conserva, scurse sau felii de ciuperci proaspete, calite si scurse
  • -1 morcov taiat in fasii subtiri (cu ustensila de curatat) si apoi taiat in bucati mai mici sau ras
  • -1/2 conserva porumb
  • -1/2 ardei gras rosu, taiat cubulete
  • -ghimbir pudra + ghimbir candel, dupa gust (optional)
  • -1 cescuta bulion gros / pasta de ardei rosu, pregatit in casa
  • -sos de soia (3- 4 linguri pentru marinada + 1- 2 linguri pentru legume, daca este necesar si dupa gust)
  • Pentru taieteii de omleta:
  • - 3 oua sau 1 ou + 2 albusuri (din congelator)
  • - patrunjel verde, tocat marunt / uscat
  • maruntit
  • - 1 lingurita susan
  • - fulgi de ardei iute, dupa gust
  • -1 lingurita sos de soia
  • Topping
  • -1- 2 oua
  • -smantana, la apreciere si preferinta
  • -mozarella / cascaval, rasa
  • Altele
  • -1 pachet cu foi de orez
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -unt, pentru vasul termorezistent
  • -ulei

Mod de preparare

Taiati pieptul de pui in bucatele mici, condimentati cu sare, piper, dupa gust, amestecati-le bine cu sosul de soia si lasati cateva ore la frigider sa se aromeze. Puneti la prajit cu tot cu marinada, in foarte putin ulei incins, amestecand des.

Cand carnea incepe sa prinda culoare, adaugati pe rand ciupercile, morcovul, ardeiul rosu, iar cand acestea devin moi, puneti boabele de porumb, ghimbirul (optional), bulionul / pasta de ardei rosu si inca putin sos de soia (daca este necesar si dupa gust). Caliti in continuare pana ce legumele sunt facute si zeama scazuta, apoi lasati la racit.

Pentru taieteii de omleta
Bateti ouale impreuna cu patrunjelul, susanul, fulgii de ardei iute, sosul de soia si condimentati cu sare, piper, dupa gust.

Turnati amestecul intr-o tigaie cu foarte putin ulei incins si faceti o singura omleta pe care o prajiti pe ambele parti pana se rumeneste frumos.

Scoateti pe servetele absorbante si lasati la racit. Rulati omleta, apoi taiati-o in fasii subtiri, de forma unor taietei. Dati deoparte.

Puneti apa intr-o tava / vas care sa aiba dimensiunile mai mari decat cele ale foilor de orez. Luati cate o foaie de orez, scufundati-o complet in apa si scoateti-o imediat pe un servet curat. Foaia se va inmuia in mai putin de 1 minut si trebuie folosita imediat.

Puneti la mijlocul ei 1- 2 lingurite din compozitia cu legume si carne si asezati desupra cateva fasiute de omleta.

Impachetati astfel: aduceti foaia de orez dinspre voi peste umplutura, spre centrul foii; partile laterale (dreapta- stanga) peste sulul format, apoi rulati dinspre voi spre partea opusa pana in marginea foii de orez. Lucrati cu grija pentru ca foile de orez inmuiate au tendinta sa se lipeasca cand se ating parti de foita intre ele si riscati sa le rupeti. Sunt destul de rezistente, dar si delicate in acelasi timp.

Procedati identic pana ce epuizati umplutura.

Transferati direct intr-un vas termorezistent, uns cu putin unt, inclusiv peretii laterali.

Topping
Bateti ouale cu smantana si turnati uniform peste rulourile din vas, apoi presarati deasupra cu mozarella / cascaval ras.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 20- 25 min, la 180 grade sau pana ce cascavalul este topit si formeaza o crusta frumos rumenita.

Serviti cat este cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Prajitura pufoasa cu fructe
1
Dulciuri

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Mancare cu marar si carne de porc
3
Mancaruri cu carne

Mancare cu marar si carne de porc

Mancare cu marar si carne de porc
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
4
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Tort din crema de zahar ars
5
Dulciuri

Tort din crema de zahar ars

Tort din crema de zahar ars
Parteneri
Aperitiv cartofi in crusta de malai
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi in crusta de malai

Ideea acestei rețete de cartofi în crustă de malai, am preluat-o de pe blogul Absolut Delicios și țin  să le...

Aperitiv cartofi in crusta de malai
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute