Galuste de cartofi, umplute cu chiftelute din carnati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Galuste de cartofi, umplute cu chiftelute din carnati

Ingrediente

  • Pentru chiftele:
  • -600 g carne de porc(carnati afumati)
  • -1-2 oua
  • -1-2 linguri faina
  • -sare
  • -piper
  • -5 catei de usturoi
  • -patrunjel verde
  • Pentru aluat:
  • -1 kg cartofi
  • -1 ou
  • -200-300 g faina
  • -sare
  • -piper
  • Ne mai trebuie:
  • -50-100 g cascaval ras
  • -100-150 g smantana
  • -150 g pasta de rosii
  • -250 ml bulion gros
  • -1 lingura zahar
  • -unt(ulei)pentru tava

Mod de preparare

Fierbi carnea taiata bucatele(carnatii taiati bucati)in apa cu sare si indepartezi spuma de cate ori este nevoie.
Carnea fiarta(carnatii) si racita o treci prin masina de tocat,impreuna cu usturoiul si patrunjelul.
La ea adaugi oul,faina(eu am pus 2 oua si 2 linguri de faina ca sa lege compozitia de carnati mai bine),sarea si piperul,dupa gust si omogenizezi bine.
Formezi apoi chiftelute,de marime mai mica,pe care le fierbi in apa clocotota cu sare,timp de 10 min.
Le pui la scurs si racit intr-o strecuratoare,fara sa arunci apa in care au fiert.
Intre timp pregatesti aluatul,astfel:
O data cu carnea,pui la fiert,separat,in apa cu sare,cartofii .
Scursi si raciti,ii cureti de coaja si-i treci prin masina de tocat.
Ii amesteci cu faina,oul,sarea si piperul si omogenizezi.La nevoie suplimentezi cantitatea de faina(eu am avut nevoie de mai mult de 200 g de faina).
Lucreaza repede aluatul pentru ca are tendinta sa se inmoaie si parca-ti cere tot mai multa faina.Nu fi tentata de acest lucru ca altfel galustele vor fi tari.Infaineaza bine masa de lucru,mainile si sucitorul si astfel aluatul nu se va mai lipi.
Acestea fiind precizate,pe masa de lucru,bine infainata,intinde din cantitati mai mici de aluat,cate o foaie de 3-4 mm grosime,din care tai rondele(sau patrate)in care vei infasura cate o chiftea.
Repeta operatia pana la terminare.
Aseaza galustele direct cum le modelezi,intr-o forma unsa cu unt(ulei) si torna pasta de rosii diluata cu bulion si zeama in care au fiert chiftelele(functie de cat sos doresti sa ai langa galuste)la care adaugi lingura de zahar si piperul,omogenizand.
Presara deasupra cascavalul ras si dai totul la cuptorul incins,la foc potrivit ,pentru 25-30 min.
Se servesc calde,cu smantana.

Fac precizarea ca aproximativ ¾ din cantitatea de lichid este absorbita de galuste cat stau in cuptor,deci veti ramane doar cu un sfert de cantitate de sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.