Ficatei de Pui Serviti Altfel

Complexitate
redusa
Ficatei de Pui Serviti Altfel

Ingrediente

  • Pentru ficatei de pui:
  • -500 g ficatei de pui
  • -2 cepe potrivite
  • -2 rosii tot asa mai potrivite
  • -un ardei gras nu prea mare
  • -o lingurita de concentrat de pui (sau un cubulet)
  • -150 ml vin alb
  • -100 ml ulei
  • -un praf de piper
  • Pentru boluri din aluat:
  • (vom folosi ca masura lingura de supa)
  • -5 linguri de faina alba
  • -2 linguri de gris
  • -1 linguri de susan
  • -2 linguri de mac
  • -1 linguri de ulei
  • -1 linguri de miere incalzita sa curga usor
  • -100 ml apa calduta
  • -1/2 lingurita de drojdie uscat
  • -un praf de sare

Mod de preparare

Punem o tigaie la incins, punem uleiul, apoi ficateii scursi de apa. Lasam pe foc pina scade toata apa ce a lasat-o si cind au inceput sa sfirie adaugam ceapa. Amestecam si cind s-a inmuiat, punem ardeiul gras, cind s-a inmuiat si ardeiul punem rosiile. Acoperim tigaia cu un capac si lasam cam 5 minute sa se inmoaie si rosiile. Adaugam apoi concentratul de pui, vinul si piperul si lasam sa mai fiarba inabusit cam 10 min. , timp in care se formeaza sosul. Este o mincare usor si rapid de facut!

Boluri din aluat:
Intr-un bol punem faina, grisul, semintele de mac si susan, sarea si drojdia. Amestecam si adaugam uleiul, mierea si apa calduta, framintam bine si lasam aluatul sa creasca. Cind s-a dublat volumul il impartim in doua si intindem cite o foaie, subtire cit foaia de taietel. Formele astea eu le-am copt pe fundul unor boluri mai mici, (intoarse cu fundul in sus). Cu unul dintre boluri am decupat aluatul, am uns bolurile cu ulei si le-am imbracat pe fiecare cu aluatul decupat. Le-am dat la cuptorul incins cam 10 min. Cind au prins culoarea alunei sint gata. Am observat ca se scot mai usor de pe bol cind sint calde.

Din aluatul asta eu am copt 4 boluri (cite persoane eram), iar din ce a ramas am facut cipsuri si asa am mincat in loc de piine. Nici nu este nevoie de piine mincind si bolul si cipsurile si va mai spun ca toata lumea a fost incintata! Bolurile astea ar merge de minune cu o salata, urmatoarea data stiu cu ce le vom minca!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Chec cu ciocolata
2
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Cheesecake cu capsuni
3
Dulciuri

Cheesecake cu capsuni

Cheesecake cu capsuni
Ciorba de perisoare din piept de pui
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Bulete de branza si cartofi
5
Aperitive

Bulete de branza si cartofi

Bulete de branza si cartofi
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa