Ficatei de Pui Serviti Altfel

Complexitate
redusa
Ficatei de Pui Serviti Altfel

Ingrediente

  • Pentru ficatei de pui:
  • -500 g ficatei de pui
  • -2 cepe potrivite
  • -2 rosii tot asa mai potrivite
  • -un ardei gras nu prea mare
  • -o lingurita de concentrat de pui (sau un cubulet)
  • -150 ml vin alb
  • -100 ml ulei
  • -un praf de piper
  • Pentru boluri din aluat:
  • (vom folosi ca masura lingura de supa)
  • -5 linguri de faina alba
  • -2 linguri de gris
  • -1 linguri de susan
  • -2 linguri de mac
  • -1 linguri de ulei
  • -1 linguri de miere incalzita sa curga usor
  • -100 ml apa calduta
  • -1/2 lingurita de drojdie uscat
  • -un praf de sare

Mod de preparare

Punem o tigaie la incins, punem uleiul, apoi ficateii scursi de apa. Lasam pe foc pina scade toata apa ce a lasat-o si cind au inceput sa sfirie adaugam ceapa. Amestecam si cind s-a inmuiat, punem ardeiul gras, cind s-a inmuiat si ardeiul punem rosiile. Acoperim tigaia cu un capac si lasam cam 5 minute sa se inmoaie si rosiile. Adaugam apoi concentratul de pui, vinul si piperul si lasam sa mai fiarba inabusit cam 10 min. , timp in care se formeaza sosul. Este o mincare usor si rapid de facut!

Boluri din aluat:
Intr-un bol punem faina, grisul, semintele de mac si susan, sarea si drojdia. Amestecam si adaugam uleiul, mierea si apa calduta, framintam bine si lasam aluatul sa creasca. Cind s-a dublat volumul il impartim in doua si intindem cite o foaie, subtire cit foaia de taietel. Formele astea eu le-am copt pe fundul unor boluri mai mici, (intoarse cu fundul in sus). Cu unul dintre boluri am decupat aluatul, am uns bolurile cu ulei si le-am imbracat pe fiecare cu aluatul decupat. Le-am dat la cuptorul incins cam 10 min. Cind au prins culoarea alunei sint gata. Am observat ca se scot mai usor de pe bol cind sint calde.

Din aluatul asta eu am copt 4 boluri (cite persoane eram), iar din ce a ramas am facut cipsuri si asa am mincat in loc de piine. Nici nu este nevoie de piine mincind si bolul si cipsurile si va mai spun ca toata lumea a fost incintata! Bolurile astea ar merge de minune cu o salata, urmatoarea data stiu cu ce le vom minca!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Mac si Ness
4
Dulciuri

Prajitura cu Mac si Ness

Prajitura cu Mac si Ness
Parteneri
Desert inghetata de portocale, lamaie si fructe de padure
Bucataras.RO

Desert inghetata de portocale, lamaie si fructe de padure

 Așa cum am promis, nu vă las la greu pe căldurile acestea! Bine, mergea rețeta mea poate ieri pentru că astăzi la...

Desert inghetata de portocale, lamaie si fructe de padure
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Negresa pufoasa de post
Gustos.RO

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post