Ficatei de Pui Serviti Altfel

Complexitate
redusa
Ficatei de Pui Serviti Altfel

Ingrediente

  • Pentru ficatei de pui:
  • -500 g ficatei de pui
  • -2 cepe potrivite
  • -2 rosii tot asa mai potrivite
  • -un ardei gras nu prea mare
  • -o lingurita de concentrat de pui (sau un cubulet)
  • -150 ml vin alb
  • -100 ml ulei
  • -un praf de piper
  • Pentru boluri din aluat:
  • (vom folosi ca masura lingura de supa)
  • -5 linguri de faina alba
  • -2 linguri de gris
  • -1 linguri de susan
  • -2 linguri de mac
  • -1 linguri de ulei
  • -1 linguri de miere incalzita sa curga usor
  • -100 ml apa calduta
  • -1/2 lingurita de drojdie uscat
  • -un praf de sare

Mod de preparare

Punem o tigaie la incins, punem uleiul, apoi ficateii scursi de apa. Lasam pe foc pina scade toata apa ce a lasat-o si cind au inceput sa sfirie adaugam ceapa. Amestecam si cind s-a inmuiat, punem ardeiul gras, cind s-a inmuiat si ardeiul punem rosiile. Acoperim tigaia cu un capac si lasam cam 5 minute sa se inmoaie si rosiile. Adaugam apoi concentratul de pui, vinul si piperul si lasam sa mai fiarba inabusit cam 10 min. , timp in care se formeaza sosul. Este o mincare usor si rapid de facut!

Boluri din aluat:
Intr-un bol punem faina, grisul, semintele de mac si susan, sarea si drojdia. Amestecam si adaugam uleiul, mierea si apa calduta, framintam bine si lasam aluatul sa creasca. Cind s-a dublat volumul il impartim in doua si intindem cite o foaie, subtire cit foaia de taietel. Formele astea eu le-am copt pe fundul unor boluri mai mici, (intoarse cu fundul in sus). Cu unul dintre boluri am decupat aluatul, am uns bolurile cu ulei si le-am imbracat pe fiecare cu aluatul decupat. Le-am dat la cuptorul incins cam 10 min. Cind au prins culoarea alunei sint gata. Am observat ca se scot mai usor de pe bol cind sint calde.

Din aluatul asta eu am copt 4 boluri (cite persoane eram), iar din ce a ramas am facut cipsuri si asa am mincat in loc de piine. Nici nu este nevoie de piine mincind si bolul si cipsurile si va mai spun ca toata lumea a fost incintata! Bolurile astea ar merge de minune cu o salata, urmatoarea data stiu cu ce le vom minca!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Rulada de Biscuiti (de Post)
1
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
2
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Chiftelute cu legume (reteta video)
Bucataras.RO

Chiftelute cu legume (reteta video)

Puteti urmari reteta video chiar aici!!! http://youtu.be/hxKrnIMtESY

Chiftelute cu legume (reteta video)
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola