Ficatei de Pui Serviti Altfel

Complexitate
redusa
Ficatei de Pui Serviti Altfel

Ingrediente

  • Pentru ficatei de pui:
  • -500 g ficatei de pui
  • -2 cepe potrivite
  • -2 rosii tot asa mai potrivite
  • -un ardei gras nu prea mare
  • -o lingurita de concentrat de pui (sau un cubulet)
  • -150 ml vin alb
  • -100 ml ulei
  • -un praf de piper
  • Pentru boluri din aluat:
  • (vom folosi ca masura lingura de supa)
  • -5 linguri de faina alba
  • -2 linguri de gris
  • -1 linguri de susan
  • -2 linguri de mac
  • -1 linguri de ulei
  • -1 linguri de miere incalzita sa curga usor
  • -100 ml apa calduta
  • -1/2 lingurita de drojdie uscat
  • -un praf de sare

Mod de preparare

Punem o tigaie la incins, punem uleiul, apoi ficateii scursi de apa. Lasam pe foc pina scade toata apa ce a lasat-o si cind au inceput sa sfirie adaugam ceapa. Amestecam si cind s-a inmuiat, punem ardeiul gras, cind s-a inmuiat si ardeiul punem rosiile. Acoperim tigaia cu un capac si lasam cam 5 minute sa se inmoaie si rosiile. Adaugam apoi concentratul de pui, vinul si piperul si lasam sa mai fiarba inabusit cam 10 min. , timp in care se formeaza sosul. Este o mincare usor si rapid de facut!

Boluri din aluat:
Intr-un bol punem faina, grisul, semintele de mac si susan, sarea si drojdia. Amestecam si adaugam uleiul, mierea si apa calduta, framintam bine si lasam aluatul sa creasca. Cind s-a dublat volumul il impartim in doua si intindem cite o foaie, subtire cit foaia de taietel. Formele astea eu le-am copt pe fundul unor boluri mai mici, (intoarse cu fundul in sus). Cu unul dintre boluri am decupat aluatul, am uns bolurile cu ulei si le-am imbracat pe fiecare cu aluatul decupat. Le-am dat la cuptorul incins cam 10 min. Cind au prins culoarea alunei sint gata. Am observat ca se scot mai usor de pe bol cind sint calde.

Din aluatul asta eu am copt 4 boluri (cite persoane eram), iar din ce a ramas am facut cipsuri si asa am mincat in loc de piine. Nici nu este nevoie de piine mincind si bolul si cipsurile si va mai spun ca toata lumea a fost incintata! Bolurile astea ar merge de minune cu o salata, urmatoarea data stiu cu ce le vom minca!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca