Ficat de Porc cu Sos de Smantana si Masline Negre

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ficat de Porc cu Sos de Smantana si Masline Negre

Ingrediente

  • 1,5 kg ficat, taiat cubulete
  • 5-6 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • patrunjel verde, tocat marunt
  • 250 g masline negre
  • 2-4 linguri amidon (faina)
  • 250-400 ml smantana (eu am avut 300 ml )
  • 2-4 linguri ulei
  • cate 1/2 ardei :rosu, galben, verde, taiat feliute potrivite
  • sare
  • piper
  • boia

Mod de preparare

Se caleste ceapa si usturoiul pana devin sticloase.
Se adauga ficatul si se prajeste si el, pana se albeste, apoi, ardeiul.

Cand este inmuiat ardeiul, se presara boiaua, se amesteca si se adauga apa, cat sa acopere ficatul.

Se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic, 30-40 min.
Spre sfarsit se adauga maslinele desarate(puse de cu seara in apa rece, iar a doua zi se fierb putin, cu alta apa, apoi se scurg).

Cand ficatul este facut se adauga amidonul desfacut cu smantana, patrunjelul tocat, se sareaza si se pipereaza, dupa gust.

Se mai dau cateva clocote pana sosul este legat.
Se serveste cald cu pireu de cartofi sau orez, paste, mamaliguta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici