Fasole boabe scazuta cu muschi de porc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Fasole boabe scazuta cu muschi de porc

Ingrediente

  • 1 castron fasole boabe verzi
  • 500 gr muschi de porc
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 1 rosie mare de gradina
  • 5 crengute patrunjel verde
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri pasta de tomate

Mod de preparare

Spalam carnea, o tamponam cu un servetel si o taiem bucati potrivite.
Decojim morcovul, il dam pe razatoarea mare, ceapa o curatam si o tocam marunt.
Ardeiul kapia si cel galben, ii curatam de seminte, ii taiem cuburi, rosia o decojim de pielita si o tocam.
Patrunjelul verde il spalam, indepartam coditele si il tocam marunt.
Intr-o oala incingem uleiul, inabusim carnea de toate partile, apoi punem legumele pregatite mai sus in afara de rosie.
Lasam si acestea la inabusit circa 2 minute, apoi punem cam 4 cani cu apa.
Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba carnea 20-25 de minute, apoi turnam boabele de fasole spalate bine si rosia taiata.
Condimentam cu sare, piper, boiaua de ardei dulce.
Lasam preparatul la foc potrivit, acoperit, pana ce carnea dar si fasolea sunt bine fierte, iar zeama a scazut suficient.
La final presaram cimbrul uscat, incorporam pasta de tomate si mai dam 3-4 clocote.
Inchidem aragazul, lasam fasolea noastra sa stea 10 minute acoperita, apoi servim, cu muraturi, cu ceapa rosie si cu ce ne mai place noua ;)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos
Bucataras.RO

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos

Este pentru prima data cand fac rulada...mi-era cam teama la partea cu rulatul blatului in prosopul umed, dar a fost totul...

Desert rulada cu crema de vanilie si nuca de cocos
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola