Dovleac Umplut cu Carne de Curcan si Nuci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Dovleac Umplut cu Carne de Curcan si Nuci

Ingrediente

  • 1 dovleac
  • 1 ceapa
  • 200 gr carne curcan (tocata)
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • 100 gr orez
  • 2 oua
  • 50 gr miez nuca tocat grosier
  • 50 ml smantana
  • patrunjel proaspat tocat
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce

Mod de preparare

Am taiat dovleacul in jumatate (era din ala cu coaja portocalie, tip para). Jumatatea mai mare (cu seminte), am spalat-o bine si am curatat-o de seminte cu o lingura, In gaura ramasa am pus cam 100 ml apa, l-am asezat in tava si l-am dat la cuptor pentru aproximativ 15 minute.

Intre timp, am pregatit umplutura.

Am taiat ceapa marunt si am calit-o in 2 linguri de ulei.

Am adaugat si cea de-a doua jumatate de dovleac, taiata cubulete mici.

Am adaugat carnea tocata, am amestecat si am lasat la foc mic pentru 5 minute. Am condimentat cu sare, piper, boia de ardei si ghimbir.

Orezul l-am fiert cam 10 minute, dupa care l-am adaugat in compozitia de carne.

Cand amestecul s-a mai racit un pic am adaugat smantana batuta cu cele 2 oua si o mana de patrunjel tocat.

Am adaugat si miezul de nuca tocat si am amestecat din nou.

Am umplut jumatatile de dovleac cu amestecul de carne si le-am dat la cuptor pentru aproximativ 30 minute.

Le-am servit cu patrunjel proaspat tocat si smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate