Pentru carne:
Spalati si uscati carnea prin stergere cu servetele absorbante. Taiati-o cubulete si prajiti-o in ulei incins pana se rumeneste putin, amestecand continuu.
Adaugati morcovul, ciupercile, ceapa, ardeiul, ½ din usturoi si continuati calirea in vasul acoperit, pana ce carnea este pe jumatate facuta, amestecand ocazional. La nevoie, adaugati foarte putina apa fierbinte.
La sfarsit condimentati cu sare, piper, paprika si omogenizati.
Transferati intr-un vas de lut sau termorezistent impreuna cu restul de usturoi si acoperiti cu capac sau hartie de copt.
Dati la cuptorul preincalzit, la 160- 170 grade (sa se gateasca incet) pana cand carnea devine foarte, foarte frageda si sosul este aproape scazut.
Pentru piureul de telina:
Puneti la fiert 2- 3 l apa cu 1 lingurita de sare grunjoasa.
Intre timp, curatati telina si taiati-o cubulete. Adaugati-o in apa clocotinda si lasati la fiert circa 15 min, in vasul acoperit sau pana ce telina devine moale. Scurgeti si pastrati putina apa in care a fiert telina.
Pasati telina, adaugati usturoiul, uleiul si omogenizati bine. La nevoie, puneti cateva linguri din zeama pastrata, astfel incat sa obtineti un piure cremos, dar dens.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Nota: Piureul se poate pregati si in vasul blenderului; puneti cubuletele de telina fierte, usturoiul, uleiul, sare, piper si mixati cca 30 secunde. La nevoie, adaugati cateva linguri din zeama pastrata, astfel incat sa obtineti un piure cremos, dar dens.
Optional, se poate combina cu marar / patrunjel verde si / sau ceapa verde, dupa gust.
* Daca vreti sa atenuati gustul telinei, fierbeti telina in lapte si pregatiti piureul adaugand si 1- 2 cartofi fierti, zdrobiti (in acest caz, gustul este al unui piure de cartofi).
Serviti cat este cald, portionand in farfurie piure de telina peste care puneti carnea pregatita si presarati cu putin chilli si / sau verdeata, tocata marunt (optional).
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaDemult am vrut sa-l fac, saptamana aceasta am avut si ocazia potrivita! E un tort racoros, ca o inghetata, s-a topit practic...
Tort diplomat cu zmeura si ananasMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii