Cuburi de Porc cu Piure de Telina

Complexitate
redusa
Cuburi de Porc cu Piure de Telina

Ingrediente

  • Pentru carne:
  • -1 kg carne de porc / 1 piept de pui, dezosat
  • -putin ulei
  • -1 morcov, taiat rondele subtiri sau ras
  • -picioarele de la 1 kg ciuperci champignon, tocate marunt
  • -1 legatura ceapa verde, taiata rondele
  • -1/4 ardei rosu, taiat fideluta
  • -sare + piper, proaspat macinat si paprika, dupa gust
  • -2- 3 catei de usturoi, feliati
  • Pentru piureul de telina:
  • -2- 3 l apa / lapte
  • -1 lingurita sare grunjoasa
  • -1 radacina de telina medie (cca 1 kg)
  • -3 catei de usturoi, zdrobiti
  • -3 linguri ulei
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat, dupa gust
  • -½ legatura marar / patrunjel verde, tocat marunt, optional
  • -½ legatura ceapa verde, taiata rondele, optional
  • -1- 2 cartofi fierti, optional
  • -putin chilli si verdeata tocata marunt, pentru servit (optional)

Mod de preparare

Pentru carne:
Spalati si uscati carnea prin stergere cu servetele absorbante. Taiati-o cubulete si prajiti-o in ulei incins pana se rumeneste putin, amestecand continuu.

Adaugati morcovul, ciupercile, ceapa, ardeiul, ½ din usturoi si continuati calirea in vasul acoperit, pana ce carnea este pe jumatate facuta, amestecand ocazional. La nevoie, adaugati foarte putina apa fierbinte.

La sfarsit condimentati cu sare, piper, paprika si omogenizati.

Transferati intr-un vas de lut sau termorezistent impreuna cu restul de usturoi si acoperiti cu capac sau hartie de copt.

Dati la cuptorul preincalzit, la 160- 170 grade (sa se gateasca incet) pana cand carnea devine foarte, foarte frageda si sosul este aproape scazut.

Pentru piureul de telina:
Puneti la fiert 2- 3 l apa cu 1 lingurita de sare grunjoasa.

Intre timp, curatati telina si taiati-o cubulete. Adaugati-o in apa clocotinda si lasati la fiert circa 15 min, in vasul acoperit sau pana ce telina devine moale. Scurgeti si pastrati putina apa in care a fiert telina.

Pasati telina, adaugati usturoiul, uleiul si omogenizati bine. La nevoie, puneti cateva linguri din zeama pastrata, astfel incat sa obtineti un piure cremos, dar dens.

Condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Nota: Piureul se poate pregati si in vasul blenderului; puneti cubuletele de telina fierte, usturoiul, uleiul, sare, piper si mixati cca 30 secunde. La nevoie, adaugati cateva linguri din zeama pastrata, astfel incat sa obtineti un piure cremos, dar dens.

Optional, se poate combina cu marar / patrunjel verde si / sau ceapa verde, dupa gust.

* Daca vreti sa atenuati gustul telinei, fierbeti telina in lapte si pregatiti piureul adaugand si 1- 2 cartofi fierti, zdrobiti (in acest caz, gustul este al unui piure de cartofi).

Serviti cat este cald, portionand in farfurie piure de telina peste care puneti carnea pregatita si presarati cu putin chilli si / sau verdeata, tocata marunt (optional).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac
2
Paste

Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac

Penne rigate cu praz, ciuperci si spanac
Salata de pui cu legume si iaurt
3
Salate

Salata de pui cu legume si iaurt

Salata de pui cu legume si iaurt
Parteneri
Biscuiti cu scortisoara, ghimbir si ciocolata
Bucataras.RO

Biscuiti cu scortisoara, ghimbir si ciocolata

Biscuiti cu scortisoara, ghimbir si ciocolata
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri