Pentru carne:
Spalati si uscati carnea prin stergere cu servetele absorbante. Taiati-o cubulete si prajiti-o in ulei incins pana se rumeneste putin, amestecand continuu.
Adaugati morcovul, ciupercile, ceapa, ardeiul, ½ din usturoi si continuati calirea in vasul acoperit, pana ce carnea este pe jumatate facuta, amestecand ocazional. La nevoie, adaugati foarte putina apa fierbinte.
La sfarsit condimentati cu sare, piper, paprika si omogenizati.
Transferati intr-un vas de lut sau termorezistent impreuna cu restul de usturoi si acoperiti cu capac sau hartie de copt.
Dati la cuptorul preincalzit, la 160- 170 grade (sa se gateasca incet) pana cand carnea devine foarte, foarte frageda si sosul este aproape scazut.
Pentru piureul de telina:
Puneti la fiert 2- 3 l apa cu 1 lingurita de sare grunjoasa.
Intre timp, curatati telina si taiati-o cubulete. Adaugati-o in apa clocotinda si lasati la fiert circa 15 min, in vasul acoperit sau pana ce telina devine moale. Scurgeti si pastrati putina apa in care a fiert telina.
Pasati telina, adaugati usturoiul, uleiul si omogenizati bine. La nevoie, puneti cateva linguri din zeama pastrata, astfel incat sa obtineti un piure cremos, dar dens.
Condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Nota: Piureul se poate pregati si in vasul blenderului; puneti cubuletele de telina fierte, usturoiul, uleiul, sare, piper si mixati cca 30 secunde. La nevoie, adaugati cateva linguri din zeama pastrata, astfel incat sa obtineti un piure cremos, dar dens.
Optional, se poate combina cu marar / patrunjel verde si / sau ceapa verde, dupa gust.
* Daca vreti sa atenuati gustul telinei, fierbeti telina in lapte si pregatiti piureul adaugand si 1- 2 cartofi fierti, zdrobiti (in acest caz, gustul este al unui piure de cartofi).
Serviti cat este cald, portionand in farfurie piure de telina peste care puneti carnea pregatita si presarati cu putin chilli si / sau verdeata, tocata marunt (optional).
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii