Cotlet in Foietaj

Complexitate
redusa
Cotlet in Foietaj

Ingrediente

  • -1 kg cotlet de porc, dezosat, intr-o bucata
  • -1 pachet aluat foietaj (400 g)
  • -5- 6 foi de varza mari, murate sau proaspete
  • -1 lingura cimbru proaspat / uscat, tocat marunt
  • -1 lingura maghiran proaspat / uscat, tocat marunt
  • -1 lingura salvie proaspata / uscata, tocata marunt
  • -100 ml ulei de masline
  • -2- 3 linguri mustar frantuzesc (care are in continut incluse si boabe intregi de mustar)
  • -1 galbenus + 1 lingura lapte, pentru uns
  • -sare
  • -piper
  • -ulei
  • -sare de mare grunjoasa

Mod de preparare

Curatati de pielite si grasime cotletul.
Pregatiti intr-un bol mai mare un amestec din ulei de masline, cimbru, maghiran, salvie, mustar, sare, piper si frecati bine cotletul, pe toate fetele.

Dati la rece si lasati-l la macerat, in vasul acoperit, pentru cel putin 1 ora. Ideal ar fi de seara pana dimineata si intors de cateva ori in marinada.

Prajiti-l apoi intr-o tigaie cu ulei bine incins, intorcand pe toate fetele, doar cat sa-si formeze o crusta ce inchide porii.

Transferati intr-o tava, turnati marinada calda si dati la cuptor, pentru aproximativ 30 min, stropind si intorcand mereu carnea pana ce este facuta si rumenita uniform.

Scoateti pe un platou si lasati la odihna 15 min.
Lasati aluatul foietaj la dezghetat.

Intre timp, opariti cateva minute foile de varza murate / proaspete, scurgeti si lasati la racit.
Imbracati / inveliti bucata de cotlet in foile de varza.

Pe 2/3 din lungimea foii de aluat faceti crestaturi, din 3 in 3 cm, ajutandu- va de un liniar si un cutit ascutit.
Asezati cotletul imbracat in varza pe partea netaiata a aluatului. Aduceti partea cu crestaturi peste bucata de carne, intinzand putin foaia cu ambele maini, astfel incat aceasta sa capete aspect de plasa.

Taiati si indepartati partile laterale de prisos si lipiti marginile foietajului cu putina apa, presand cu degetele.
Asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ungeti cu galbenus usor batut si diluat cu lapte, avand grija sa nu pensulati partile taiate deoarece aluatul nu se va mai desface cand este pus la copt.

Presarati cu putina sare de mare grunjoasa.
Dati la cuptorul incins, pentru circa 25- 30 min, la foc potrivit sau pana ce aluatul este copt si frumos aurit.

Serviti feliat, cat este cald. i se poate alatura o salata sau chiar muratura.
Poate constitui un fel principal consistent, o cina delicioasa sau se poate servi ca aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Chec cu ciocolata
3
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata