Cotlet in Foietaj

Complexitate
redusa
Cotlet in Foietaj

Ingrediente

  • -1 kg cotlet de porc, dezosat, intr-o bucata
  • -1 pachet aluat foietaj (400 g)
  • -5- 6 foi de varza mari, murate sau proaspete
  • -1 lingura cimbru proaspat / uscat, tocat marunt
  • -1 lingura maghiran proaspat / uscat, tocat marunt
  • -1 lingura salvie proaspata / uscata, tocata marunt
  • -100 ml ulei de masline
  • -2- 3 linguri mustar frantuzesc (care are in continut incluse si boabe intregi de mustar)
  • -1 galbenus + 1 lingura lapte, pentru uns
  • -sare
  • -piper
  • -ulei
  • -sare de mare grunjoasa

Mod de preparare

Curatati de pielite si grasime cotletul.
Pregatiti intr-un bol mai mare un amestec din ulei de masline, cimbru, maghiran, salvie, mustar, sare, piper si frecati bine cotletul, pe toate fetele.

Dati la rece si lasati-l la macerat, in vasul acoperit, pentru cel putin 1 ora. Ideal ar fi de seara pana dimineata si intors de cateva ori in marinada.

Prajiti-l apoi intr-o tigaie cu ulei bine incins, intorcand pe toate fetele, doar cat sa-si formeze o crusta ce inchide porii.

Transferati intr-o tava, turnati marinada calda si dati la cuptor, pentru aproximativ 30 min, stropind si intorcand mereu carnea pana ce este facuta si rumenita uniform.

Scoateti pe un platou si lasati la odihna 15 min.
Lasati aluatul foietaj la dezghetat.

Intre timp, opariti cateva minute foile de varza murate / proaspete, scurgeti si lasati la racit.
Imbracati / inveliti bucata de cotlet in foile de varza.

Pe 2/3 din lungimea foii de aluat faceti crestaturi, din 3 in 3 cm, ajutandu- va de un liniar si un cutit ascutit.
Asezati cotletul imbracat in varza pe partea netaiata a aluatului. Aduceti partea cu crestaturi peste bucata de carne, intinzand putin foaia cu ambele maini, astfel incat aceasta sa capete aspect de plasa.

Taiati si indepartati partile laterale de prisos si lipiti marginile foietajului cu putina apa, presand cu degetele.
Asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ungeti cu galbenus usor batut si diluat cu lapte, avand grija sa nu pensulati partile taiate deoarece aluatul nu se va mai desface cand este pus la copt.

Presarati cu putina sare de mare grunjoasa.
Dati la cuptorul incins, pentru circa 25- 30 min, la foc potrivit sau pana ce aluatul este copt si frumos aurit.

Serviti feliat, cat este cald. i se poate alatura o salata sau chiar muratura.
Poate constitui un fel principal consistent, o cina delicioasa sau se poate servi ca aperitiv.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.