Vinetele se spala si se sterg bine, se indeparteaza cotoarele, apoi se taie un capac subtire la partea superioara, se decupeaza cu lama unui cutit, apoi se curata miezul cu o lingura, lasand pe peretii vinetei cca. 1 cm grosime, ca niste corabioare.
Se ung in interior cu ulei de masline, se sareaza, apoi se bag la cuptor cca. 20 minute.
Intre timp calim ceapa taiata marunt, impreuna cu miezul de vanata taiat cubulete mici, cateva fasii de ardei rosu, taiat si el cubulete, se sareaza si condimenteaza, apoi,cand se calesc un pic, adaugam si carnea tocata, amestecand usor cu o lingura de lemn pana ce scade tot sucul din tigaie. Dam la o parte si adaugam oregano si mararul verde tocat fin.
Se scot corabioarele de vinete, se absoarbe cu un servetel tot sucul lasat de vanata. Se decoreaza marginile vinetelor cu cate o fasie laterala de ardei rosu, apoi umplem cu amestecul din tigaie, presam bine cu lingura, decoram cu bucatele de Tofu, pe care le gaurim cu ajutorul unui cutit si in interior spargem cate un ou de prepelita, decoram cu masline si fasii coapte de ardei, apoi bagam 15 minute la cuptor.
servesc calde sau reci, dupa preferinta.
Pofta buna!
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii