Clatite aperitiv cu vita

Portii
3
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Clatite aperitiv cu vita

Ingrediente

  • Pentru 6 clătite:
  • 140 de grame făină albă plus extra
  • 2 ouă
  • 25 de grame unt topit plus extra
  • 350 de ml lapte
  • Sare
  • Ulei
  • Pentru umplutura:
  • 400 de grame friptura de vită cu sos( sau orice fel de friptura)
  • 6 linguri sos de ardei sau pastă de ardei
  • Cascaval ras, cam 150 de grame
  • Pentru garnisit ( topping):
  • 1 cutie cremă de brânză cu usturoi si pătrunjel sau la alegere...
  • Pesmet
  • Unt

Mod de preparare

Nu mai făcusem demult acest tip de clătite și cum aveam niște resturi de friptura de vită prin frigider, am zis să le pregătesc din nou, în altă varianta, fiind tocmai bune pentru micul dejun, dar, de ce nu, și pentru o masă de prânz ori cină...Partea bună e că se poate folosi orice tip de carne rămas de la o masă copioasa!
Începem prin a pregăti aluatul de clătite, amestecând toate ingredientele, până obținem un aluat fin. Eu am mai adăugat puțină făină, fiind aluatul ușor subtire.
Ungem o tigaie antiaderenta cu putin ulei și coacem pe rând 6 clătite, apoi le lăsăm la răcit.
Incalzim ușor friptura maruntita cu sosul rămas, razuim cascavalul.
Ungem fiecare clatita cu sos de ardei sau pastă de ardei, așezăm friptura de vită, apoi cașcaval ras, le rulam și le punem într-o tavă încăpătoare unsa cu unt.
Când am așezat toate clatitele, una lângă alta, punem deasupra crema de brânză, presaram puțin pesmet și câțiva fulgi de unt.
Le coacem la cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius, 30 de minute.
Le servim cu mare poftă, alaturi de murături, cum am procedat eu sau cu ketchup si muștar!
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Miere de papadie
Bucataras.RO

Miere de papadie

"Papadia este o planta medicinala folositoare pentru tratamentul afectiunilor hepatice si biliare. Are un efect...

Miere de papadie
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!