Ciorba radauteana

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Ciorba radauteana

Ingrediente

  • doua pulpe intregi de pui;
  • o jumatate de piept de pui;
  • 2-3 l apa;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • un pastarnac;
  • o radacina de patrunjel;
  • o tija de apio;
  • un ardei kapia;
  • doua foi de dafin;
  • 5-6 boabe de piper negru;
  • sare (dupa gust);
  • 300 g smantana;
  • 4 galbenusuri;
  • 3-4 linguri otet (dupa gust);
  • 4 catei de usturoi;
  • o legatura de patrunjel

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza. Se adauga ceapa (curatata de foi si spalata), morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel (curatate de coaja si spalate), tija de apio (spalata si taiata in doua), ardeiul kapia (curatat de seminte, spalat si taiat in doua), foile de dafin, piperul si putina sare.

Cand s-au fiert legumele si carnea, acestea se scot din oala.

Ciorba se strecoara si se pune la loc in oala (care, eventual, se spala).

Legumele se arunca (sau se paseaza si se pun in oala, in functie de preferinte), cu exceptia morcovului care se taie bucatele pentru a se adauga inapoi in ciorba.

Se spala si se toaca patrunjelul.

Se curata usturoiul si se piseaza.

Carnea se dezoseaza dupa ce s-a racorit putin si se rupe in bucati mai mici.

Intr-un castron se amesteca smantana cu galbenusurile si cu putin sare, dupa care se toarna, pe rand, 2-3 polonice de supa fierbinte si se amesteca. Se adauga compozitia peste ciorba din oala impreuna cu carnea, morcovul, otetul (dupa gust), usturoiul si patrunjelul. oala cu ciorba se pune la foc mic pentru a ajunge la punctul de fierbere, apoi este gata. Se potriveste de sare la final.

Se serveste fierbinte alaturi de ardei iute si de putina smantana.

Daca vi se pare ca a ramas prea putina zeama dupa fierberea carnii si a legumelor, dupa ce acestea se scot si se strecoara ciorba, se mai poate adauga apa si se pune ciorba la foc pentru a da in clocote.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
4
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia