Curatam perele de coaja si cu ajutorul unei lingurite scobim cotorul cu grija, pentru a le mentine intregi. Le punem apoi intr-o oala adanca, dar nu prea mare, atat cat sa incapa. Taiem felia de ananas in 4 si o adaugam in oala cu pere impreuna cu feliile de clementina, zaharul, cuisoarele, scortisoara, anasonul, nucsoara si cardamomul. Adaugam apoi apa si vinul si amestecam usor.
Taiem un cerc din hartie de copt cu diametrul putin mai mare decat cel al oalei si il asezam deasupra in asa fel in cat sa aringa atat perele cat si suprafata vinului.
Punem oala la foc potrivit si lasam perele sa fiarba timp de 20 de minute de cand incep sa dea in clocot.
Dupa acest timp, scoatem perele pe o farfurie si strecuram vinul pe care il punem din nou la foc cca. 20 de minute sau pana cand s-a redus la o treime din cantitatea initiala si s-a ingrosat putin.
Siropul de vin se poate amesteca cu iaurt grecesc.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii