Curatam perele de coaja si cu ajutorul unei lingurite scobim cotorul cu grija, pentru a le mentine intregi. Le punem apoi intr-o oala adanca, dar nu prea mare, atat cat sa incapa. Taiem felia de ananas in 4 si o adaugam in oala cu pere impreuna cu feliile de clementina, zaharul, cuisoarele, scortisoara, anasonul, nucsoara si cardamomul. Adaugam apoi apa si vinul si amestecam usor.
Taiem un cerc din hartie de copt cu diametrul putin mai mare decat cel al oalei si il asezam deasupra in asa fel in cat sa aringa atat perele cat si suprafata vinului.
Punem oala la foc potrivit si lasam perele sa fiarba timp de 20 de minute de cand incep sa dea in clocot.
Dupa acest timp, scoatem perele pe o farfurie si strecuram vinul pe care il punem din nou la foc cca. 20 de minute sau pana cand s-a redus la o treime din cantitatea initiala si s-a ingrosat putin.
Siropul de vin se poate amesteca cu iaurt grecesc.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii