Chisca Moldoveneasca

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Chisca Moldoveneasca

Ingrediente

  • 10-15 metri de mate porc in sare (cumparate de la supermarket)
  • un ficat de porc
  • 2 rinichi
  • 1/2 carne porc
  • 1,5 slanina de porc
  • 5 cepe
  • O cana de orez
  • 2 cani de crupe ( faina de porumb macinata gros)
  • sare

Mod de preparare

Pentru inceput, spalam matele bine in cateva ape si le lasam in apa rece pana la umplerea lor.
Ficatul si rinichii ii fierbem in apa cu sare, cat sa poata intra furculita in ei, apoi ii dam prin masina de tocat.
Slanina o dam si pe ea prin masina de tocat si o punem la topit intr-o tigaie; dupa ce s-a topit aproape in totalitate, punem ceapa taiata bucati mai mari cu putina sare si lasam sa se caleasca, iar cand ceapa s-a inmuiat, stingem focul si dam la racit.
Carnea de porc o taiem cubulete cat mai mici.
Orezul il punem la fiert cat sa se umple putin, nu foarte tare, cca 5 min.
Crupea o spalam bine in cateva ape si apoi scursa.
Intr-un lighean incapator, am pus maruntaiele date la masina de tocat, carnea taiata cubulete, orezul scurs de apa si racit, crupea spalata si scursa, compozitia de ceapa cu slanina topita care trebuie si acestea sa fie racite, potrivim de sare si amestecam bine pana omogenizam totul.
Incepem umplerea matelor, eu am folosit masina de tocat, dar fara sita si cutit, am avut un tub special de facut carnati.
Carnatii ii facem mai moi, nu ii umplem tare, deoarece ei la fierbere se umfla, iar la capete ii legam cu ata.
Intr-o oala mare, punem apa cu sare la fiert si cand incepe sa fiarba, punem carnatii si ii lasam cca. 45-50 minute. Eu am fiert 2 turi deoarece oala mea era mai ingusta si nu au incaput toti.
Dupa ce au fiert, se lasa sa se raceasca, iar ca sa ii serviti, se prajesc pe gratar sau intr-o tigaie cu putin ulei.
Daca va mai raman carnati, ii puneti in pungute si dati la congelator.

Tipsuri: Daca totusi ati umplut carnatii mai tare, ii puneti intepa cu un ac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Trufe raw
Bucataras.RO

Trufe raw

Foarte bune , sanatoase , fara indulcitori si rapid de facut.

Trufe raw
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!