Chiftelute in sos picant de rosii

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Chiftelute in sos picant de rosii

Ingrediente

  • Pentru chiftelute avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 1 kg de carne tocata de porc
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 capatana de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • ulei pentru prajit
  • faina pentru tavalit chiftelutele
  • Pentru sos avem nevoie de:
  • 3-4 foi de dafin
  • sare dupa gust
  • mix de piper (alb/rosu/verde)
  • o lingurita cu oregano
  • 1/2 lingurita piper negru
  • un varf cutit cu chilli
  • cativa catei de usturoi
  • 100 ml suc de rosii
  • o lingura cu bulion
  • 10-15 rosioare de curte
  • un ardei iute rosu
  • un ardei iute verde
  • 200 ml apa plata
  • busuioc proaspat
  • Optional, pentru servire: salata de ardei copti

Mod de preparare

Pentru chiftelute: Asezam carnea tocata intr-un vas, adaugam condimentele, ouale, usturoiul pisat si zarzavatul tocat marunt. Amestecam bine toate ingredientele pana la omogenizarea completa. (Pastram umplutura la rece, pentru o ora - doua). Formam apoi chiftelutele in palma cu ajutorul unei lingurite, le tavalim prin faina si le prajim intr-o tigaie cu ulei incins. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a se absorbi uleiul in exces

Pentru sos: punem apa intr-o craticioara de 2 litri si o fierbem pana ce da in clocot. Adaugam condimentele, ardeii si usturoiul feliat, continuand fierberea pentru 5 minute. Adaugam chiftelutele, iar cand acestea se ridica la suprafata, coloram cu suc de rosii si bulion, adaugam rosioarele si lasam sa fiarba totul la foc potrivit, pana ce sosul devine dens. Dupa ce oprim focul presaram busuiocul tocat marunt.

In tot acest timp pregatim salata de ardei copti.

Servim chiftelutele in sos alaturi de salata de ardei si cu o felie de paine neagra (asa cum doar in anii copilariei am mai mancat).

Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa