Chiftelute in Sos Alb

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute in Sos Alb

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata (amestec porc cu vita)
  • 4 cartofi
  • miez de paine
  • 1 ou
  • patrunjel verde tocat fin
  • faina
  • ulei (pentru prajit)
  • 500 gr sos Bechamel
  • unt (pentru uns)
  • sare
  • piper
  • 200 gr telemea

Mod de preparare

Incepem mai intai prin a prepara chiftelutele.

Punem intr-un bol carnea tocata, patrunjelul spalat si tocat fin, cartofii curatati de coaja si dati prin razatoare, oul, miezul de paine inmuiat in lapte si scurs bine, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine toate ingredientele. Se acopera bolul si dam la frigider pentru 10-15 minute.

Facem chiftelute din aluat, le dam prin faina si le prajim in ulei incins. Se scot pe un servet de hartie pentru a elimina excesul de ulei.

Ungem cu unt un vas pentru cuptor si asezam chiftelutele. Punem cuburi de branza telemea si acoperim cu sosul Bechamel.

Dam vasul la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru circa 20 minute.

Se scoate vasul, se presara patrunjel si dam din nou la cuptor pentru alte 10 minute.

Se servesc fierbinti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici