Chiftelute in Sos Alb

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute in Sos Alb

Ingrediente

  • 500 gr carne tocata (amestec porc cu vita)
  • 4 cartofi
  • miez de paine
  • 1 ou
  • patrunjel verde tocat fin
  • faina
  • ulei (pentru prajit)
  • 500 gr sos Bechamel
  • unt (pentru uns)
  • sare
  • piper
  • 200 gr telemea

Mod de preparare

Incepem mai intai prin a prepara chiftelutele.

Punem intr-un bol carnea tocata, patrunjelul spalat si tocat fin, cartofii curatati de coaja si dati prin razatoare, oul, miezul de paine inmuiat in lapte si scurs bine, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine toate ingredientele. Se acopera bolul si dam la frigider pentru 10-15 minute.

Facem chiftelute din aluat, le dam prin faina si le prajim in ulei incins. Se scot pe un servet de hartie pentru a elimina excesul de ulei.

Ungem cu unt un vas pentru cuptor si asezam chiftelutele. Punem cuburi de branza telemea si acoperim cu sosul Bechamel.

Dam vasul la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru circa 20 minute.

Se scoate vasul, se presara patrunjel si dam din nou la cuptor pentru alte 10 minute.

Se servesc fierbinti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao

Cozonac cu stafide si crema de nuci cu cacao
Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj

Drob de pui in aluat de foietaj
Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi

Ciorbă de miel reţetă cu Orez si Cartofi
Cele mai apreciate rețete
Beigli cu Nuca
1
Dulciuri

Beigli cu Nuca

Beigli cu Nuca
Cartofi-evantai cu cascaval
2
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Choux A la Creme II
5
Dulciuri

Choux A la Creme II

Choux A la Creme II
Parteneri
Desert negresa Oana
Bucataras.RO

Desert negresa Oana

M-am inspirat de la bucataras Oana, clar ca trebuia sa botez negresa cu numele Oanei. Este o negresa de post, prajitura este...

Desert negresa Oana
Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Culinar.RO

Cozonac inflorat cu doua umpluturi

Un cozonac ce are 2 umpluturi:dulceata de zmeura si crema de nuca si cacao.

Cozonac inflorat cu doua umpluturi
Saramura de miel
Gustos.RO

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel