Taiati carnatii proaspeti afumati in rondele si caliti-i intr-o tigaie in putin ulei. Dati deoparte.
Spalati cartofii. Fierbeti-i in coaja in apa cu sare. Scurgeti, curatati, taiati-i rondele si puneti-i intr-un bol mare.
Adaugati ceapa rosie, cubuletele de ardei, rondelele de carnati impreuna cu uleiul si ½ din patrunjelul verde. Amestecati si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Separat, amestecati smantana cu 100 g cascaval ras, putin piper, proaspat macinat si restul de patrunjel verde, tocat grosier. Turnati peste cartofi, omogenizati si potriviti gustul de sare si piper.
Transferati intr-un vas termorezistent uns cu unt.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana cand cartofii absorb integral compozitia de smantana.
Scoateti vasul, presarati uniform cu 200 g cascaval ras si asezati deasupra carnatii de bere.
Dati din nou la cuptor, pentru inca 10- 15 min sau pana cand carnatii sunt facuti, cascavalul topit si se formeaza deasupra o crusta frumos aurita.
Serviti cartofii bavarezi cat sunt calzi, presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii