Cartofi Bavarezi

Complexitate
redusa
Cartofi Bavarezi

Ingrediente

  • -400 g carnati proaspeti afumati
  • -1,5 kg cartofi
  • -2 cepe rosii, taiate in felii subtiri
  • -1 ardei rosu, taiat cubulete
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat mai mare
  • -200 ml smantana
  • -100 g cascaval ras, pentru smantana
  • -200 g cascaval ras, pentru gratinat
  • -300 g carnati picanti de bere
  • -ulei
  • -unt
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Taiati carnatii proaspeti afumati in rondele si caliti-i intr-o tigaie in putin ulei. Dati deoparte.

Spalati cartofii. Fierbeti-i in coaja in apa cu sare. Scurgeti, curatati, taiati-i rondele si puneti-i intr-un bol mare.

Adaugati ceapa rosie, cubuletele de ardei, rondelele de carnati impreuna cu uleiul si ½ din patrunjelul verde. Amestecati si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Separat, amestecati smantana cu 100 g cascaval ras, putin piper, proaspat macinat si restul de patrunjel verde, tocat grosier. Turnati peste cartofi, omogenizati si potriviti gustul de sare si piper.

Transferati intr-un vas termorezistent uns cu unt.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana cand cartofii absorb integral compozitia de smantana.
Scoateti vasul, presarati uniform cu 200 g cascaval ras si asezati deasupra carnatii de bere.

Dati din nou la cuptor, pentru inca 10- 15 min sau pana cand carnatii sunt facuti, cascavalul topit si se formeaza deasupra o crusta frumos aurita.

Serviti cartofii bavarezi cat sunt calzi, presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Tochitura dunareana
Bucataras.RO

Tochitura dunareana

Nu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...

Tochitura dunareana
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti