Taiati carnatii proaspeti afumati in rondele si caliti-i intr-o tigaie in putin ulei. Dati deoparte.
Spalati cartofii. Fierbeti-i in coaja in apa cu sare. Scurgeti, curatati, taiati-i rondele si puneti-i intr-un bol mare.
Adaugati ceapa rosie, cubuletele de ardei, rondelele de carnati impreuna cu uleiul si ½ din patrunjelul verde. Amestecati si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Separat, amestecati smantana cu 100 g cascaval ras, putin piper, proaspat macinat si restul de patrunjel verde, tocat grosier. Turnati peste cartofi, omogenizati si potriviti gustul de sare si piper.
Transferati intr-un vas termorezistent uns cu unt.
Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana cand cartofii absorb integral compozitia de smantana.
Scoateti vasul, presarati uniform cu 200 g cascaval ras si asezati deasupra carnatii de bere.
Dati din nou la cuptor, pentru inca 10- 15 min sau pana cand carnatii sunt facuti, cascavalul topit si se formeaza deasupra o crusta frumos aurita.
Serviti cartofii bavarezi cat sunt calzi, presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.
Am facut inca o prajitura simpla la Multicooker cu nuci, ciocolata si rom. De fapt e un fel de chec doar ca in forma rotunda....
Prajitura cu nuca si ciocolataRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Comentarii