Cartofi Bavarezi

Complexitate
redusa
Cartofi Bavarezi

Ingrediente

  • -400 g carnati proaspeti afumati
  • -1,5 kg cartofi
  • -2 cepe rosii, taiate in felii subtiri
  • -1 ardei rosu, taiat cubulete
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat mai mare
  • -200 ml smantana
  • -100 g cascaval ras, pentru smantana
  • -200 g cascaval ras, pentru gratinat
  • -300 g carnati picanti de bere
  • -ulei
  • -unt
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Taiati carnatii proaspeti afumati in rondele si caliti-i intr-o tigaie in putin ulei. Dati deoparte.

Spalati cartofii. Fierbeti-i in coaja in apa cu sare. Scurgeti, curatati, taiati-i rondele si puneti-i intr-un bol mare.

Adaugati ceapa rosie, cubuletele de ardei, rondelele de carnati impreuna cu uleiul si ½ din patrunjelul verde. Amestecati si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Separat, amestecati smantana cu 100 g cascaval ras, putin piper, proaspat macinat si restul de patrunjel verde, tocat grosier. Turnati peste cartofi, omogenizati si potriviti gustul de sare si piper.

Transferati intr-un vas termorezistent uns cu unt.

Dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pana cand cartofii absorb integral compozitia de smantana.
Scoateti vasul, presarati uniform cu 200 g cascaval ras si asezati deasupra carnatii de bere.

Dati din nou la cuptor, pentru inca 10- 15 min sau pana cand carnatii sunt facuti, cascavalul topit si se formeaza deasupra o crusta frumos aurita.

Serviti cartofii bavarezi cat sunt calzi, presarati cu patrunjel verde, tocat marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa