Ardeii Mei Umpluti

Complexitate
redusa
Ardeii Mei Umpluti

Ingrediente

  • 250 g carne de porc tocata
  • 6-7 linguri de orez
  • 2 cepe mai mari
  • 1 legatura marar proaspat
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 ou
  • 10 ardei grasi (mijlocii)
  • 1 felie de paine inmuiata in lapte (optional)
  • 3-4 linguri de ulei (untura)
  • cimbru
  • rozmarin (optional)
  • bulion de rosii
  • zahar (optional)

Mod de preparare

Se ia ceapa, se spala, se toaca. Se ia o cratita in care se pune uleiul, se pune pe aragaz, se pune ceapa tocata in uleiul infierbantat. Se caleste putin, se adauga orezul ales si spalat. Se amesteca de cateva ori, apoi se adauga putina apa si se mai caleste 3-4 minute, amestecand mereu sa nu se prinda de fundul cratitei. Se adauga mararul tocat, cimbru si rozmarin (optional). Se ia de pe foc.

Intr-un castron se pune carnea de porc macinata, se pune sare, piper, boia, cine doreste poate pune putin usturoi (eu nu am pus), oul si painea inmuiata in lapte (se stoarce inainte de a o pune peste carne).

Se lasa deoparte, apoi se iau ardeii se taie in doua jumatati egale, se scoate cotorul cu seminte, se spala. Se aseaza pe un prosopel de bucatarie sa se scurga de apa. Se adauga acuma orezul racorit peste amestecul de carne si se amesteca bine. Se iau jumatatile de ardei, se umple fiecare si se aseaza unul langa altul intr-o tava rezistenta la cuptor. .

In tava, inainte de a se aseza ardeii, se pune putina untura sau ulei. Dupa ce ardeii s-au asezat in tava, se ia bulionul de rosii, se dilueaza cu apa, se amesteca cu putin zahar (optional). Sucul de rosii obtinut se pune peste ardei sa ii acopere bine, se pune o folie de aluminiu deasupra si se pune la cuptor la foc mai mare. Se fierb asa cam o ora, poate ceva mai mult.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Spaghetti Cacio e Pepe
5
Paste

Spaghetti Cacio e Pepe

Spaghetti Cacio e Pepe
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos