Se ia ceapa, se spala, se toaca. Se ia o cratita in care se pune uleiul, se pune pe aragaz, se pune ceapa tocata in uleiul infierbantat. Se caleste putin, se adauga orezul ales si spalat. Se amesteca de cateva ori, apoi se adauga putina apa si se mai caleste 3-4 minute, amestecand mereu sa nu se prinda de fundul cratitei. Se adauga mararul tocat, cimbru si rozmarin (optional). Se ia de pe foc.
Intr-un castron se pune carnea de porc macinata, se pune sare, piper, boia, cine doreste poate pune putin usturoi (eu nu am pus), oul si painea inmuiata in lapte (se stoarce inainte de a o pune peste carne).
Se lasa deoparte, apoi se iau ardeii se taie in doua jumatati egale, se scoate cotorul cu seminte, se spala. Se aseaza pe un prosopel de bucatarie sa se scurga de apa. Se adauga acuma orezul racorit peste amestecul de carne si se amesteca bine. Se iau jumatatile de ardei, se umple fiecare si se aseaza unul langa altul intr-o tava rezistenta la cuptor. .
In tava, inainte de a se aseza ardeii, se pune putina untura sau ulei. Dupa ce ardeii s-au asezat in tava, se ia bulionul de rosii, se dilueaza cu apa, se amesteca cu putin zahar (optional). Sucul de rosii obtinut se pune peste ardei sa ii acopere bine, se pune o folie de aluminiu deasupra si se pune la cuptor la foc mai mare. Se fierb asa cam o ora, poate ceva mai mult.
Pofta buna!
O reteta nemaipomenit de gustoasa. Sincer nu m-am gandit ca o sa iasa atat de buna . Fiind saturati de garniturile...
Pui cu salvie si lamaie, papardelle si spanacCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii