Se rumenesc ceapa si usturoiul, tocate marunt, in putin ulei. Se adauga carnea tocata si se mesteca in continuu ca sa nu se faca o singura bucata. Cand scade apa pe care o lasa carnea, se adauga vinul alb si se lasa sa se evapore.
Concentratul de rosii se dilueaza cu apa calduta si se adauga peste, pana se acopera carnea. Se sareaza, se pipereaza, si se parfumeaza cu busuioc, lasandu-se sa se gateasca aproximativ jumatate de ora.
Se adauga mazarea si se mai lasa inca 20 minute la foc potrivit. Compozitia obtinuta trebuie sa fie densa. Surplusul de "suc'' se strecoara si se pune deoparte.
Se fierbe orezul (al dente), se spala si se lasa la racit. Odata racit se unesc 2 oua intregi, sare (eu am folosit vegeta), piper, surplusul de suc strecurat sau o lingura de bulion si branza rasa, sau daca aveti, parmezanul.
Se fac bulgari de orez umpluti cu bucati de mozarella si compozitia din carne. Se da prin ou batut, iar mai apoi prin pesmet.
Se frig in mult ulei, pana ce primesc o culoare aurie.
Se servesc calde.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii