Arancine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Arancine

Ingrediente

  • -1 kg orez;
  • -800 g carne tocata;
  • -500 g mazare;
  • -100 g parmigian (sau branza rasa
  • reteta originala foloseste branza de capra);
  • - 2-3 mozarelle (sau branza care se topeste)
  • -500 g pesmet;
  • -4 oua;
  • -1 cutiuta concentrat de rosii;
  • -1 pahar vin alb;
  • -1 ceapa;
  • -2-3 catei usturoi:
  • -busuioc;

Mod de preparare

Se rumenesc ceapa si usturoiul, tocate marunt, in putin ulei. Se adauga carnea tocata si se mesteca in continuu ca sa nu se faca o singura bucata. Cand scade apa pe care o lasa carnea, se adauga vinul alb si se lasa sa se evapore.

Concentratul de rosii se dilueaza cu apa calduta si se adauga peste, pana se acopera carnea. Se sareaza, se pipereaza, si se parfumeaza cu busuioc, lasandu-se sa se gateasca aproximativ jumatate de ora.

Se adauga mazarea si se mai lasa inca 20 minute la foc potrivit. Compozitia obtinuta trebuie sa fie densa. Surplusul de "suc'' se strecoara si se pune deoparte.

Se fierbe orezul (al dente), se spala si se lasa la racit. Odata racit se unesc 2 oua intregi, sare (eu am folosit vegeta), piper, surplusul de suc strecurat sau o lingura de bulion si branza rasa, sau daca aveti, parmezanul.

Se fac bulgari de orez umpluti cu bucati de mozarella si compozitia din carne. Se da prin ou batut, iar mai apoi prin pesmet.
Se frig in mult ulei, pana ce primesc o culoare aurie.

Se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa