Gazpacho - supa rece de vara

Racoreste-te cu o supa gazpacho traditionala, perfecta pentru zilele calde de vara. Preparata din rosii coapte, castraveti, ardei si condimente, aceasta supa rece spaniola este usor de facut si plina de arome proaspete. Ideala pentru un pranz sanatos si revigorant.

Gazpacho - supa rece de vara

Ingrediente

  • 1 kg rosii coapte
  • 1 castravete mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mica
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 felii de paine alba (fara coaja)
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de otet de vin rosu
  • 1 litru de apa rece (sau apa cu gheata)
  • Sare si piper dupa gust
  • Frunze de busuioc sau patrunjel pentru garnisire (optional)

Mod de preparare

Spala bine toate legumele. Decojește rosiile si taie-le in bucati mari. Curata castravetele si taie-l in bucati. Taie ardeiul gras, indepartand semintele si nervurile albe. Taie ceapa si usturoiul in bucati mai mici.

Inmoaie feliile de paine in putina apa pentru cateva minute, apoi stoarce-le bine.

Pune toate legumele taiate si painea stoarsa intr-un blender mare. Adauga uleiul de masline, otetul de vin rosu, sarea si piperul. Mixeaza pana obtii o supa fina si omogena. Daca supa este prea groasa, adauga apa rece sau apa cu gheata pana ajunge la consistenta dorita.

Toarna gazpacho-ul intr-un bol mare si acopera-l. Lasa supa la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de a o servi, pentru a se raci bine si a se amesteca aromele.

Amesteca supa inainte de a o servi. Toarna gazpacho-ul in boluri si garniseste cu frunze de busuioc sau patrunjel, daca doresti. Poti servi supa cu crutoane sau legume taiate marunt pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa descoperi si alte retet, la fel de delicioase: supa de rosii - un deliciu plin de savoare, supa crema de ciuperci - foarte aromata sau crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa