Gazpacho - supa rece de vara

Racoreste-te cu o supa gazpacho traditionala, perfecta pentru zilele calde de vara. Preparata din rosii coapte, castraveti, ardei si condimente, aceasta supa rece spaniola este usor de facut si plina de arome proaspete. Ideala pentru un pranz sanatos si revigorant.

Gazpacho - supa rece de vara

Ingrediente

  • 1 kg rosii coapte
  • 1 castravete mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mica
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 felii de paine alba (fara coaja)
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de otet de vin rosu
  • 1 litru de apa rece (sau apa cu gheata)
  • Sare si piper dupa gust
  • Frunze de busuioc sau patrunjel pentru garnisire (optional)

Mod de preparare

Spala bine toate legumele. Decojește rosiile si taie-le in bucati mari. Curata castravetele si taie-l in bucati. Taie ardeiul gras, indepartand semintele si nervurile albe. Taie ceapa si usturoiul in bucati mai mici.

Inmoaie feliile de paine in putina apa pentru cateva minute, apoi stoarce-le bine.

Pune toate legumele taiate si painea stoarsa intr-un blender mare. Adauga uleiul de masline, otetul de vin rosu, sarea si piperul. Mixeaza pana obtii o supa fina si omogena. Daca supa este prea groasa, adauga apa rece sau apa cu gheata pana ajunge la consistenta dorita.

Toarna gazpacho-ul intr-un bol mare si acopera-l. Lasa supa la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de a o servi, pentru a se raci bine si a se amesteca aromele.

Amesteca supa inainte de a o servi. Toarna gazpacho-ul in boluri si garniseste cu frunze de busuioc sau patrunjel, daca doresti. Poti servi supa cu crutoane sau legume taiate marunt pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa descoperi si alte retet, la fel de delicioase: supa de rosii - un deliciu plin de savoare, supa crema de ciuperci - foarte aromata sau crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
3
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
4
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
5
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Parteneri
Briose pufoase
Bucataras.RO

Briose pufoase

Delicioase pentru cei mici dar si pentru cei mari :) la micul dejun sau cand ai pofta de ceva bun!

Briose pufoase
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala