Racoreste-te cu o supa gazpacho traditionala, perfecta pentru zilele calde de vara. Preparata din rosii coapte, castraveti, ardei si condimente, aceasta supa rece spaniola este usor de facut si plina de arome proaspete. Ideala pentru un pranz sanatos si revigorant.
Spala bine toate legumele. Decojește rosiile si taie-le in bucati mari. Curata castravetele si taie-l in bucati. Taie ardeiul gras, indepartand semintele si nervurile albe. Taie ceapa si usturoiul in bucati mai mici.
Inmoaie feliile de paine in putina apa pentru cateva minute, apoi stoarce-le bine.
Pune toate legumele taiate si painea stoarsa intr-un blender mare. Adauga uleiul de masline, otetul de vin rosu, sarea si piperul. Mixeaza pana obtii o supa fina si omogena. Daca supa este prea groasa, adauga apa rece sau apa cu gheata pana ajunge la consistenta dorita.
Toarna gazpacho-ul intr-un bol mare si acopera-l. Lasa supa la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de a o servi, pentru a se raci bine si a se amesteca aromele.
Amesteca supa inainte de a o servi. Toarna gazpacho-ul in boluri si garniseste cu frunze de busuioc sau patrunjel, daca doresti. Poti servi supa cu crutoane sau legume taiate marunt pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa descoperi si alte retet, la fel de delicioase: supa de rosii - un deliciu plin de savoare, supa crema de ciuperci - foarte aromata sau crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Pofta buna!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii