Gazpacho - supa rece de vara

Racoreste-te cu o supa gazpacho traditionala, perfecta pentru zilele calde de vara. Preparata din rosii coapte, castraveti, ardei si condimente, aceasta supa rece spaniola este usor de facut si plina de arome proaspete. Ideala pentru un pranz sanatos si revigorant.

Gazpacho - supa rece de vara

Ingrediente

  • 1 kg rosii coapte
  • 1 castravete mare
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa mica
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 felii de paine alba (fara coaja)
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de otet de vin rosu
  • 1 litru de apa rece (sau apa cu gheata)
  • Sare si piper dupa gust
  • Frunze de busuioc sau patrunjel pentru garnisire (optional)

Mod de preparare

Spala bine toate legumele. Decojește rosiile si taie-le in bucati mari. Curata castravetele si taie-l in bucati. Taie ardeiul gras, indepartand semintele si nervurile albe. Taie ceapa si usturoiul in bucati mai mici.

Inmoaie feliile de paine in putina apa pentru cateva minute, apoi stoarce-le bine.

Pune toate legumele taiate si painea stoarsa intr-un blender mare. Adauga uleiul de masline, otetul de vin rosu, sarea si piperul. Mixeaza pana obtii o supa fina si omogena. Daca supa este prea groasa, adauga apa rece sau apa cu gheata pana ajunge la consistenta dorita.

Toarna gazpacho-ul intr-un bol mare si acopera-l. Lasa supa la frigider pentru cel putin 2 ore inainte de a o servi, pentru a se raci bine si a se amesteca aromele.

Amesteca supa inainte de a o servi. Toarna gazpacho-ul in boluri si garniseste cu frunze de busuioc sau patrunjel, daca doresti. Poti servi supa cu crutoane sau legume taiate marunt pe deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa descoperi si alte retet, la fel de delicioase: supa de rosii - un deliciu plin de savoare, supa crema de ciuperci - foarte aromata sau crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
1
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
2
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
3
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Parteneri
Salata cu ghebe
Bucataras.RO

Salata cu ghebe

M-am inspirat de la Rocsy doar ca eu am mai schimbat pe ici pe colo, in functie de ce am avut la indemana.....

Salata cu ghebe
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti