Supa de rosii - un deliciu plin de savoare

Descopera rețeta simpla si delicioasa de supa de roșii, perfecta pentru orice sezon. Preparata cu rodii coapte, legume proaspete si arome naturale, aceasta supa este usor de facut și plina de savoare. Ideală pentru un prânz sănătos sau o cină ușoară!"

Supa de rosii - un deliciu plin de savoare

Ingrediente

  • 1 kg rosii coapte
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica (sau 2 tije de telina apio)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 cartof mare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 litru supa de legume (sau apa)
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de zahar (optional)
  • Busuioc proaspat sau patrunjel pentru garnisire

Mod de preparare

Spala bine toate legumele. Taie ceapa, morcovii, telina si cartoful in cuburi mici. Toaca marunt usturoiul.

Intr-o oala mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le pana devin aurii si moi.

Adauga morcovii, telina si cartoful in oala si continua sa calesti legumele timp de 5-7 minute, amestecand ocazional.

In timp ce legumele se calesc, decojeste rosiile. Pentru a face acest lucru, cresteaza usor pielita rosiilor in forma de "x" la baza, apoi opareste-le in apa clocotita timp de 1 minut. Scoate-le si pune-le imediat in apa rece. Pielita se va desprinde usor. Taie rosiile decojite in cuburi.

Adauga rosiile taiate in oala, apoi toarna supa de legume (sau apa). Asezoneaza cu sare, piper si, daca doresti, zahar pentru a reduce aciditatea rosiilor. Lasa supa sa fiarba la foc mic timp de 20-30 de minute, pana cand toate legumele sunt bine fierte.

Foloseste un blender de mana sau un blender normal pentru a pasa supa pana devine fina si omogena. Daca folosesti un blender normal, lasa supa sa se raceasca putin inainte de a o blendui, pentru a evita accidentele.

Gusta supa si ajusteaza condimentele daca este necesar. Serveste supa fierbinte, garnisita cu busuioc proaspat sau patrunjel.
Daca v-a placut aceasta reteta, va invitam sa descopetiti si altele, la fel de delicioase: crema de legume cu rosii si perisoare de pui, supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat sau ciorba de rosii

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia