Descopera rețeta simpla si delicioasa de supa de roșii, perfecta pentru orice sezon. Preparata cu rodii coapte, legume proaspete si arome naturale, aceasta supa este usor de facut și plina de savoare. Ideală pentru un prânz sănătos sau o cină ușoară!"
Spala bine toate legumele. Taie ceapa, morcovii, telina si cartoful in cuburi mici. Toaca marunt usturoiul.
Intr-o oala mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le pana devin aurii si moi.
Adauga morcovii, telina si cartoful in oala si continua sa calesti legumele timp de 5-7 minute, amestecand ocazional.
In timp ce legumele se calesc, decojeste rosiile. Pentru a face acest lucru, cresteaza usor pielita rosiilor in forma de "x" la baza, apoi opareste-le in apa clocotita timp de 1 minut. Scoate-le si pune-le imediat in apa rece. Pielita se va desprinde usor. Taie rosiile decojite in cuburi.
Adauga rosiile taiate in oala, apoi toarna supa de legume (sau apa). Asezoneaza cu sare, piper si, daca doresti, zahar pentru a reduce aciditatea rosiilor. Lasa supa sa fiarba la foc mic timp de 20-30 de minute, pana cand toate legumele sunt bine fierte.
Foloseste un blender de mana sau un blender normal pentru a pasa supa pana devine fina si omogena. Daca folosesti un blender normal, lasa supa sa se raceasca putin inainte de a o blendui, pentru a evita accidentele.
Gusta supa si ajusteaza condimentele daca este necesar. Serveste supa fierbinte, garnisita cu busuioc proaspat sau patrunjel.
Daca v-a placut aceasta reteta, va invitam sa descopetiti si altele, la fel de delicioase: crema de legume cu rosii si perisoare de pui, supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat sau ciorba de rosii
Pofta buna!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii