Supa de rosii - un deliciu plin de savoare

Descopera rețeta simpla si delicioasa de supa de roșii, perfecta pentru orice sezon. Preparata cu rodii coapte, legume proaspete si arome naturale, aceasta supa este usor de facut și plina de savoare. Ideală pentru un prânz sănătos sau o cină ușoară!"

Supa de rosii - un deliciu plin de savoare

Ingrediente

  • 1 kg rosii coapte
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica (sau 2 tije de telina apio)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 cartof mare
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 litru supa de legume (sau apa)
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de zahar (optional)
  • Busuioc proaspat sau patrunjel pentru garnisire

Mod de preparare

Spala bine toate legumele. Taie ceapa, morcovii, telina si cartoful in cuburi mici. Toaca marunt usturoiul.

Intr-o oala mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Adauga ceapa si usturoiul si caleste-le pana devin aurii si moi.

Adauga morcovii, telina si cartoful in oala si continua sa calesti legumele timp de 5-7 minute, amestecand ocazional.

In timp ce legumele se calesc, decojeste rosiile. Pentru a face acest lucru, cresteaza usor pielita rosiilor in forma de "x" la baza, apoi opareste-le in apa clocotita timp de 1 minut. Scoate-le si pune-le imediat in apa rece. Pielita se va desprinde usor. Taie rosiile decojite in cuburi.

Adauga rosiile taiate in oala, apoi toarna supa de legume (sau apa). Asezoneaza cu sare, piper si, daca doresti, zahar pentru a reduce aciditatea rosiilor. Lasa supa sa fiarba la foc mic timp de 20-30 de minute, pana cand toate legumele sunt bine fierte.

Foloseste un blender de mana sau un blender normal pentru a pasa supa pana devine fina si omogena. Daca folosesti un blender normal, lasa supa sa se raceasca putin inainte de a o blendui, pentru a evita accidentele.

Gusta supa si ajusteaza condimentele daca este necesar. Serveste supa fierbinte, garnisita cu busuioc proaspat sau patrunjel.
Daca v-a placut aceasta reteta, va invitam sa descopetiti si altele, la fel de delicioase: crema de legume cu rosii si perisoare de pui, supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat sau ciorba de rosii

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa