Ingrediente
● Sare si piper dupa gust |
● Aproximativ 1,5 litri supa de pui |
● 2 morcovi |
● 2 cartofi |
● 1 ceapa |
● 2-3 catei de usturoi |
● 1 lingura unt+1 lingura ulei de floarea soarelui |
● 200 ml smantana de gatit |
● 500 ml passatta cu busuioc(suc de rosii mai gros cu busuioc) |
● Pentru perisoare: |
● 500 gr piept de pui |
● Sare si piper dupa gust |
● Patrunjel proaspat tocat fin |
● 1 ou mai mic sau 1 galbenus |
● 1-2 linguri griș(cat sa se lege compozitia) |
● 2 linguri de parmezan ras fin |
● Pentru pesto: |
● 1 legatura patrunjel |
● 1 legatura busuioc |
● Sare si piper |
● 50 ml ulei de masline |
● 3 linguri fulgi de migdale |
● 3 linguri parmezan ras sau pecorino, sau branza (romaneasca) maturata Praid |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
20min

GĂTIRE
01h

PORȚII
9 portii
In oala in care urmeaza sa facem supa se pun uleiul si untul. Se adauga ceapa si usturoiul tocate fin si se caleste. Se adauga legumele(morcovii si cartofii) curatate si taiate in cuburi. Se calesc legumelele pentru 2-3 minute, se adauga supa de pui si se fierbe pana legumele sunt bine patrunse. Se pasireaza legumele cu un blender vertical, se adauga smantana pentru gatit, sucul de rosii, sare si piper proaspat rasnit dupa gust. Se trece pentru ultima oara blenderul vertical prin supa, pana obtinem consistenta dorita.
Pentru perisoare: se amesteca carnea de pui tocata cu celelalte ingrediente. Cu mainile umezite formam perisoare de marime potrivita. Se fierb perisoarele in apa clocotita cu sare pentru 10-15 minute. Se iau perisoarele cu o spumiera si se pun in supa crema. Se pune supa cu perisoare pe foc si se lasa sa dea in clocot.
Pentru pesto: se pun toate ingredientele intr-un robot de bucatarie. Se blenduiesc pana obtinem o pasta. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Se serveste supa crema cu perisoare de pui, cativa stropi de ulei de dovleac si putin pesto de patrunjel si busuioc. O aromatizare mai potrivita nu exista…
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Crema de legume cu rosii si perisoare de pui" nu uita sa ii faci un review.
Pentru perisoare: se amesteca carnea de pui tocata cu celelalte ingrediente. Cu mainile umezite formam perisoare de marime potrivita. Se fierb perisoarele in apa clocotita cu sare pentru 10-15 minute. Se iau perisoarele cu o spumiera si se pun in supa crema. Se pune supa cu perisoare pe foc si se lasa sa dea in clocot.
Pentru pesto: se pun toate ingredientele intr-un robot de bucatarie. Se blenduiesc pana obtinem o pasta. Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Se serveste supa crema cu perisoare de pui, cativa stropi de ulei de dovleac si putin pesto de patrunjel si busuioc. O aromatizare mai potrivita nu exista…
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Crema de legume cu rosii si perisoare de pui" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany