Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Aceasta supa crema de ciuperci este perfecta in orice moment al zilei, fiind reconfortanta si plina de aroma!

Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Ingrediente

  • • 500g ciuperci (de preferat champignon)
  • • 1 ceapa medie, tocata
  • • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • • 2 cartofi medii, curatati si taiati cubulete
  • • 4 cani de supa de legume sau supa de pui (sau apa)
  • • 1/2 cana de smantana sau lapte de cocos (pentru o varianta vegana)
  • • 2 linguri de ulei de masline sau unt
  • • Sare si piper, dupa gust
  • • Verdeata proaspata (optional), pentru decor

Mod de preparare

Incepe prin a spala bine ciupercile si a le taia felii subțiri.

Intr-o oala mare, incinge uleiul de masline sau untul la foc mediu. Adauga ceapa si caleste-o pana devine transparenta si usor auriu.

Adauga usturoiul si caleste-l impreuna cu ceapa pentru inca un minut, amestecand continuu.

Adauga ciupercile si cartofii taiati cubulete si lasa-le sa se calească timp de aproximativ 5-7 minute, pana ciupercile isi reduc volumul si incep sa elibereze lichid.

Toarna supa de legume sau de pui peste legumele din oala. Daca folosesti apa, poti adauga un cub de supa pentru a intensifica gustul.

Lasa supa sa fiarba la foc mediu-tare timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand legumele sunt complet fierte si moi.

Dupa ce supa s-a fiert bine, ia oala de pe foc și lasa continutul acesteia sa se raceasca putin. Foloseste un blender pentru a transforma supa intr-o crema fina si omogena.

Reincalzeste supa la foc mic, adauga smantana sau laptele de cocos si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Serveste supa crema de ciuperci fierbinte, decorand cu putina verdeata proaspata, daca doresti.
Daca v-a placut reteta noastra, va invitam sa descoperiti si alte retete delicioase: pate de casa, cu ciuperci, sarmale de post cu ciuperci sau ciulama de pui cu ciuperci.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie