Pate de casa, cu ciuperci

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Pate de casa, cu ciuperci

Ingrediente

  • 600 gr ficatei proaspeti de pui
  • 1 morcov mediu
  • 1 ardei rosu lung
  • 1 ceapa alba mare
  • 300 gr ciuperci
  • ulei de masline
  • 3-4 rosii uscate cu capere
  • sare
  • piper alb
  • 100 gr unt
  • piper cu lamaie
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 praf nucsoara macinata
  • 1 cana apa
  • 1 fir de rozmarin

Mod de preparare

Se spala ficateii, se curata.
Legumele se curata si se spala.
Tocam cuburi morcovul, ceapa, ardeiul si le punem la calit in putin ulei de masline.
Adaugam sare, apoi adaugam ficateii si rosiile uscate. Lasam la rumenit 5-10 minute, ii intoarcem sa se rumeneasca pe toate partile, apoi adaugam ciupercile feliate. Adaugam inca un praf de sare si lasam 10 minute pe foc.
Adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba inabusit, pana scade toata zeama.
Dupa ce s-au gatit bine. transferam toata compozitia intr-un blender si mixam bine. Gustam, daca mai e nevoie, adaugam sare sau piper. Mixam untul cu un praf de sare si un praf de nucsoara, adaugand cate o lingura de pate, pana il incorporam pe tot. Transferam compozitia intr-un vas de sticla preferabil, nivelam,apoi turnam cateva linguri de ulei de masline, cat sa acopere pate-ul la suprafata si sa nu se usuce, putin piper cu lamaie, un fir mic de rozmarin si dam la rece, acoperit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.