Se spala ficateii, se curata.
Legumele se curata si se spala.
Tocam cuburi morcovul, ceapa, ardeiul si le punem la calit in putin ulei de masline.
Adaugam sare, apoi adaugam ficateii si rosiile uscate. Lasam la rumenit 5-10 minute, ii intoarcem sa se rumeneasca pe toate partile, apoi adaugam ciupercile feliate. Adaugam inca un praf de sare si lasam 10 minute pe foc.
Adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba inabusit, pana scade toata zeama.
Dupa ce s-au gatit bine. transferam toata compozitia intr-un blender si mixam bine. Gustam, daca mai e nevoie, adaugam sare sau piper. Mixam untul cu un praf de sare si un praf de nucsoara, adaugand cate o lingura de pate, pana il incorporam pe tot. Transferam compozitia intr-un vas de sticla preferabil, nivelam,apoi turnam cateva linguri de ulei de masline, cat sa acopere pate-ul la suprafata si sa nu se usuce, putin piper cu lamaie, un fir mic de rozmarin si dam la rece, acoperit.
Bunatati pentru Craciun - fursecurile astea chiar ca-s niste bunatati...se topesc in gura! Am zis sa vin sa va aduc ceva bun...
Desert fursecuri crapate cu nuca - reteta 350 si 9 ani de bucatarasRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Comentarii