Roasted Vegetables With Herbs (Zarzavaturi Coapte)

Complexitate
redusa
Roasted Vegetables With Herbs (Zarzavaturi Coapte)

Ingrediente

  • 2 cartofi marime medie
  • 1-2 cartofi dulci (Yams)
  • 3-4 morcovi mjlocii
  • 1-2 radacini de pastarnac
  • 1 radacina telina (potrivit de mare)
  • 5-6 cepe salote (daca nu aveti se poate pune ceapa normala 1-2 bucati mici)
  • ulei pentru stropit
  • sare si piper dupa gust
  • rosmarin proaspat (se poate inlocui cu orice fel de ierburi aromate de care va plac)

Mod de preparare

Deci, curatam de coaja si spalam bine legumele si zarzavaturile folosite, le taiem in bucati mai maricele dar incercam sa le avem oarecum egale. Daca morcovul si pastarnacul sant mai mari, despicam in doua apoi taiem pe orizontala fiecare jumatate, in doua.

Cartofii ii taiem in patru iar cartofii dulci (yams) ii feliem la o grosime de 2 -2, 5 cm si taiem apoi in doua. Telina o feliem dupa care taiem si asta in doua. Optional putem folosi si cateva feliute de ardei gras.

Cepele salote se curata si se lasa intregi iar daca se foloseste ceapa normala uscata atunci se lasa intreaga sau se taie in doua dupa preferinte. Pentru ca ceapa folosita de mine a fost mai micuta, am preferat sa o las intreaga.

Se pun toate intr-un vas cu apa si se pun pe flacara. Se lasa la fiert 3-5 minute de cand incepe apa sa fiarba dupa care se scurg. Intr-o tava care merge la cuptor se stropeste ulei (se unge eventual) se aseaza cateva crengute de ierburile dorite (rosmarin in cazul meu) si se rastoarna legumele si zarzavaturile fierte pe un sfert.

Se stropesc din belsug cu uleiul preferat, se sareaza si se pipereaza, se amesteca usor, se presara deasupra cateva crengute de ierburi aromate si se da la cuptorul preancalzit la 425 f (220C) pentru circa 30-35 de minute. Se intorc cu o spatula cam la jumatatea timpului de copt.

Se servesc stropite cu mujdei de usturoi si parmesan (optional) si sant o garnitura ideala langa un peste usor, cum ar fi de exemplu tilapia, facut la gratar in cel mai simplu mod, adica pestele spalat, uscat dat cu sare, piper, marar si putin suc de lamaie, prajit 2 minute pe fiecare parte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie