Curatati ardeii, ceapa si taiati-le marunt.
In continuare puteti alege una din variante:
1/ Puneti ardeii (capia, grasi, iuti), cubuletele de rosii si ceapa in blender, impreuna cu 1 cana suc de rosii si mixati bine legumele. Adaugati foile de dafin, zaharul, otetul, vinul, restul de suc de rosii, usturoiul, cimbrul si tarhonul, dupa gust si omogenizati.
Inglobati zeama de carne. Transferati intr-un vas termorezistent si dati la cuptorul incins, descoperit, la foc potrivit, pana scade la jumatate. Spre sfarsit, adaugati verdeata tocata marunt si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
2/ Lasati legumele bucatele, adaugati restul ingredientelor si dati la cuptor pana ce legumele sunt aproape facute si zeama scazuta bine. Puneti verdeata tocata marunt, condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Indiferent de varianta aleasa, serviti cat este calda, simplu sau alaturi de carne.
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii