Cartofii curatati se rad pe razatoarea mare. Intr-o tigaie se pune untul si uleiul, cand este incins se pune un strat de cartofi, sare, piper, nucusoara. Adaugam stratul de cascaval si inca un strat de cartofi, sare, piper, nucusoara. Se apasa usor cu o spatula fara sa se amestece( ca si la rosti cu cartofi fierti). Se intoarce apasand iar cu spatula.
Rosti trebuie sa fie aurii.
Se taie felii, se serveste cald natur cu o salata verde, sau ca acompaniament.
Praz
Se curata prazul, se taie partea alba si interiorul cozii verzi in bucati nu foarte mici. Se aseaza intr-o tigaita, se pun condimentele si apa. Se pune la fiert acoperit. Cand apa este la jumatate prazul este fiert (incercati cu o furculita). Dati de pe foc puneti imediat uleiul si otetul, acoperiti din nou 5 minute.
Pofta buna!
Serviti alaturi de carnat afumat, fripturica la tigaie, rosti.
Se mai poate acompania de cartofi puree cu ceapa prajita si de salata de sfecla rosie cu hrean (in caz de post).
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii