Spalati prunele si stergeti-le de apa, cu un servet. Scoateti samburii si taiati-le bucatele. Cantariti sa aveti 1,2 kg.
Puneti intr-o cratita ghimbirul curatat si tocat, ceapa si usturoiul, taiate marunt, impreuna cu zaharul si lasati pe foc sa se caramelizeze usor.
Adaugati prunele, otetul, dafinul, cuisoarele, scortisoara pisata, ienuparul si maghiranul si fierbeti la foc mic, circa 30 min, amestecand din cand in cand, sau pana ce partea mai lichida se separa usor la suprafata amestecului.
Turnati compozitia clocotinda in borcanele sterilizate si incalzite. Capsati imediat si lasati sa se raceasca, intoarse cu capacul in jos, intre paturi (dunst uscat).
Dati apoi la camara.
Merge de minune cu preparatele de carne, in special cele de vita, fripturi, carne la gratar, snitele, chiftele, etc.
Aceasta este varianta de conservat pentru iarna, dar tot atat de bine se poate consuma imediat ce ati preparat-o.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii