Cartofi Trandafiri (Duchesse)

Complexitate
redusa
Cartofi Trandafiri (Duchesse)

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 50-60 gr unt
  • sare
  • piper si nucsoara dupa gust
  • 1 -2 oua

Mod de preparare

Se curata si se spala cartofi (aveti grija sa nu fie din cei aposi), se taie in cuburi ca pentru pireu (se pot fierbe si in coaja si apoi raciti si dat pe razatoare dar mie mi se pare procesul mai indelungat, de aia am luat-o pe scurtatura) se pun in apa cu sare si se fierb. Se strecoara bine de tot, apoi se zdrobesc.

Se taie untul felii si, cu ajutorul mixerului se incorporeaza in cartofi. Se drege de sare (daca mai e cazul) si de piper plus nucsoara, dupa care se pune oul/ouale si se bate din nou cu mixerul. Vom obtine o pasta destul de moale. Lasam putin la racit dupa care punem intr-o tigaie si reancalzim pe foc, pret de 2-4 minute amestecand permanent ca se prinde de fundul tigaii.

Vom obtine o pasta mai groasa si mai tare ca si consistenta, va avea aspectul unui pireu fara lapte in el. Se lasa din nou la racit putin, dupa care se pune in punga de decorat care are la capat un dui cu dinti mari.

Pe o foaie de copt asezata pe o tava de la aragaz, se formeaza trandafiri. Se coc in cuptorul preancalzit la 180 c cam 15 minute sau pana prind o crusta usor aurie. Se servesc langa friptura, tochitura, sau la orice va place sa folositi cartofi

Eu am mancat azi cu tochitura si cu struguri murati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie