Cartofi Trandafiri (Duchesse)

Complexitate
redusa
Cartofi Trandafiri (Duchesse)

Ingrediente

  • 500 gr cartofi
  • 50-60 gr unt
  • sare
  • piper si nucsoara dupa gust
  • 1 -2 oua

Mod de preparare

Se curata si se spala cartofi (aveti grija sa nu fie din cei aposi), se taie in cuburi ca pentru pireu (se pot fierbe si in coaja si apoi raciti si dat pe razatoare dar mie mi se pare procesul mai indelungat, de aia am luat-o pe scurtatura) se pun in apa cu sare si se fierb. Se strecoara bine de tot, apoi se zdrobesc.

Se taie untul felii si, cu ajutorul mixerului se incorporeaza in cartofi. Se drege de sare (daca mai e cazul) si de piper plus nucsoara, dupa care se pune oul/ouale si se bate din nou cu mixerul. Vom obtine o pasta destul de moale. Lasam putin la racit dupa care punem intr-o tigaie si reancalzim pe foc, pret de 2-4 minute amestecand permanent ca se prinde de fundul tigaii.

Vom obtine o pasta mai groasa si mai tare ca si consistenta, va avea aspectul unui pireu fara lapte in el. Se lasa din nou la racit putin, dupa care se pune in punga de decorat care are la capat un dui cu dinti mari.

Pe o foaie de copt asezata pe o tava de la aragaz, se formeaza trandafiri. Se coc in cuptorul preancalzit la 180 c cam 15 minute sau pana prind o crusta usor aurie. Se servesc langa friptura, tochitura, sau la orice va place sa folositi cartofi

Eu am mancat azi cu tochitura si cu struguri murati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Placinta sarata
Bucataras.RO

Placinta sarata

Facand un inventar prin frigider, mi-a venit ideea acestei placinte care a iesit excelenta. Este buna de pus atat la pachet...

Placinta sarata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola