Pentru marinada
Amestecati foarte bine toate ingredientele si lasati in asteptare.
Pentru cartofi
Taiati in sferturi cartofii curatati de coaja.
Puneti-i intr-un vas, acoperiti-i cu multa apa rece si adaugati un praf de sare.
Aduceti la punctul de fierbere si lasati pe foc 4-5 min.
Scurgeti si lasati la racit.
Intre timp, ungeti cu unt un vas termorezistent, inclusiv peretii laterali.
Treceti pe rand cartofii prin marinada, intorcandu-i si avand grija sa fie acoperiti complet de aceasta.
Transferati-i direct in vasul termorezistent si lasati-i 30 min in frigider, la marinat.
Dati apoi la cuptorul preancalzit, pentru cca 20-25 min, la 200 grade sau pana ce cartofii sunt facuti si prind deasupra o culoare aurie.
Optional, cu 5 min inainte sa fie gata puteti presara deasupra putin cascaval ras si se lasati in continuare in cuptor pana ce cascavalul este topit, iar cartofii prind deasupra o crusta crocanta.
Serviti cat sunt calzi, simpli, alaturand o salata de cruditati sau ca garnitura.
Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoaseCartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.
Cartofi boieresti - simplu si bun• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii