Rulou Picant cu Patrunjel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g carne tocata (vita, porc)
  • 3 legaturi patrunjel
  • 250 g cascaval
  • 3 oua
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa de cimbru uscat
  • 100 g miez de nuca macinat
  • 1lingura untura
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Amesteca carnea intr-un castron tocata cu un ou, adauga boiaua de ardei, cimbrul si potriveste de sare si piper dupa gust. Toaca marunt patrunjelul si usturoiul, apoi amesteca-le bine cu un ou, miezul de nuca macinat si un varf de cutit de piper. Intinde carnea tocata intr-un strat de circa 6-7mm pe o folie de plastic, apoi peste aceasta pune intr-un strat uniform cascavalul. Peste stratul de cascaval pune amestecul de patrunjel si miez de nuca si intinde-l uniform.

Ruleaza carnea cu ajutorul foliei si preseaza capetele pentru a nu se scurge casacavalul. Pune tava in cuptorul incins, la foc potrivit si coace ruloul 60 de minute. Cu 10-12 minute inainte de a opri focul la cuptor unge ruloul cu galbenusul oului ramas. Cand se rumeneste bine pe deasupra scoate ruloul din cuptor, lasa-l 10 minute sa se raceasca, apoi taie-l felii de circa 1cm grosime.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc