Rulada de Curcan cu Boabe de Porumb

Complexitate
medie
Rulada de Curcan cu Boabe de Porumb

Ingrediente

  • aproximativ 1 kg piept de curcan
  • 300 gr carne tocata de porc
  • 340 gr boabe de porumb (o conserva mica)
  • 1 ou
  • 2 capatani usturoi potrivite
  • un plic de condimente pentru carnea de porc (aproximativ 15 gr)
  • piper macinat, vegeta si sare dupa gust
  • 2 linguri piper boabe
  • o jumate de ligurita chili
  • o lingurita busuioc macinat
  • o lingurita cimbru macinat
  • 1 lingurita chimen
  • 6 foi de dafin
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri sos de soia
  • 150 ml vin alb
  • 400 ml apa
  • folie de aluminiu
  • ata pentru fixarea ruladelor

Mod de preparare

Pieptul de curcan se spala bine si se imparte in doua bucati. Bucatiile nu trebuie neaparat sa fie egale. Se transeaza fiecare bucata, pornind din exterior mergand usor spre interior precum la o spirala. Grosimea bucatii de carne trebuie sa fie de aproximativ 1 cm.

Dupa ce s-a format o felie mare de carne precum un snitel, aceasta se bate cu ciocanul de snitel pentru a se intinde bine. Carnea se unge in interior cu ulei, urmand sa fie umpluta.

Separat se amesteca carnea tocata, cu oul si cu o jumatate de capatana de usturoi zdrobita. Sarea, vegeta si piperul macinat se adauga dupa gust. Se imparte compozitia in doua in functie de marimea bucatiilor de carne.

Compozitia se aseaza peste bucatiile de carne unse cu ulei. Se formeaza astfel rulada care se fixeaza bine cu ata. Separat se formeaza un bait pentru carne. Usturoiul ramas se zdobeste si se amesteca cu uleiul, cu condimentul pentru carnea de porc, chili, cimbru si busuiocul.

Se adauga si sare dupa gust. Pe o folie de aluminiu se pun boabele de piper, foile de dafin si chimenul. Chimenul, foile de dafin si boabele de piper se impart in mod egal pentru ambele rulade.

Ruladele se trec prin baitul obtinut, dupa care se pun pe foile de aluminiu, iar deasupra acestea se presara cu boabe de piper si chimen. Se invelesc bine in foile de aluminiu si se pun in frigider pentru aproximativ o ora si jumatate.

Dupa ce au stat in frigider ruladele se pun intr-o tigaie mai mare impreuna cu 200 ml apa si se pun pe foc. Se lasa pe foc aproximativ 30 minute, 15 minute pe o parte si 15 pe o parte. Ruladele se scot din folia de aluminiu si se aseaza intr-o tava de yena, impreuna cu sucul obtinut in folia de aluminiu. Se adauga doua linguri de sos de soia pe rulade, 200 ml apa si vinul.

Se pun la cuptor la foc potrivit pana ce se rumenesc usor, dupa care se intorc si se desfac usor atele. Spre final se adauga restul de sos de soia si lasa pana ce se rumenesc.
Cand ruladele s-au rumenit se scot din tava si se taie felii subtiri. Rulada se serveste calda cu garnitura dorita, eu am servit cu spanac.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Aceasta supa crema de ciuperci este perfecta in orice moment al zilei, fiind reconfortanta si plina de aroma!

Supa crema de ciuperci - foarte aromata
Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in...

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
1
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Papricas de Cartofi cu Pui
4
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Prajitura Cappuccino
5
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Parteneri
Cartofi la cuptor
Bucataras.RO

Cartofi la cuptor

Ideali pentru o cina usoara ... Ingredientele au ajuns pentru patru persoane ...cate doua felii pentru fiecare...au fost...

Cartofi la cuptor
Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Culinar.RO

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia