Rulada de Curcan cu Boabe de Porumb

Complexitate
medie
Rulada de Curcan cu Boabe de Porumb

Ingrediente

  • aproximativ 1 kg piept de curcan
  • 300 gr carne tocata de porc
  • 340 gr boabe de porumb (o conserva mica)
  • 1 ou
  • 2 capatani usturoi potrivite
  • un plic de condimente pentru carnea de porc (aproximativ 15 gr)
  • piper macinat, vegeta si sare dupa gust
  • 2 linguri piper boabe
  • o jumate de ligurita chili
  • o lingurita busuioc macinat
  • o lingurita cimbru macinat
  • 1 lingurita chimen
  • 6 foi de dafin
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri sos de soia
  • 150 ml vin alb
  • 400 ml apa
  • folie de aluminiu
  • ata pentru fixarea ruladelor

Mod de preparare

Pieptul de curcan se spala bine si se imparte in doua bucati. Bucatiile nu trebuie neaparat sa fie egale. Se transeaza fiecare bucata, pornind din exterior mergand usor spre interior precum la o spirala. Grosimea bucatii de carne trebuie sa fie de aproximativ 1 cm.

Dupa ce s-a format o felie mare de carne precum un snitel, aceasta se bate cu ciocanul de snitel pentru a se intinde bine. Carnea se unge in interior cu ulei, urmand sa fie umpluta.

Separat se amesteca carnea tocata, cu oul si cu o jumatate de capatana de usturoi zdrobita. Sarea, vegeta si piperul macinat se adauga dupa gust. Se imparte compozitia in doua in functie de marimea bucatiilor de carne.

Compozitia se aseaza peste bucatiile de carne unse cu ulei. Se formeaza astfel rulada care se fixeaza bine cu ata. Separat se formeaza un bait pentru carne. Usturoiul ramas se zdobeste si se amesteca cu uleiul, cu condimentul pentru carnea de porc, chili, cimbru si busuiocul.

Se adauga si sare dupa gust. Pe o folie de aluminiu se pun boabele de piper, foile de dafin si chimenul. Chimenul, foile de dafin si boabele de piper se impart in mod egal pentru ambele rulade.

Ruladele se trec prin baitul obtinut, dupa care se pun pe foile de aluminiu, iar deasupra acestea se presara cu boabe de piper si chimen. Se invelesc bine in foile de aluminiu si se pun in frigider pentru aproximativ o ora si jumatate.

Dupa ce au stat in frigider ruladele se pun intr-o tigaie mai mare impreuna cu 200 ml apa si se pun pe foc. Se lasa pe foc aproximativ 30 minute, 15 minute pe o parte si 15 pe o parte. Ruladele se scot din folia de aluminiu si se aseaza intr-o tava de yena, impreuna cu sucul obtinut in folia de aluminiu. Se adauga doua linguri de sos de soia pe rulade, 200 ml apa si vinul.

Se pun la cuptor la foc potrivit pana ce se rumenesc usor, dupa care se intorc si se desfac usor atele. Spre final se adauga restul de sos de soia si lasa pana ce se rumenesc.
Cand ruladele s-au rumenit se scot din tava si se taie felii subtiri. Rulada se serveste calda cu garnitura dorita, eu am servit cu spanac.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Salata Simpla de Salata Verde
3
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
4
Fripturi

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
Parteneri
Ciorba de burta cu legume
Bucataras.RO

Ciorba de burta cu legume

,,Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" ,, Am eu un cufar fermecat -cu condimente DeliKat "' ,...

Ciorba de burta cu legume
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute