Pulpa de Curca Umpluta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pulpa de Curca Umpluta

Ingrediente

  • o pulpa superioara de curca
  • Umplutura:
  • 10 morcovi mici / baby (cit degetul de la mina era fiecare)
  • un pumn de nuci (miezul curatat si copt putin in cuptor)
  • vreo 2-3 linguri de stafide
  • sare

Mod de preparare

* Pulpa de curca e mai mica decit cea de curcan, cred ca are vreo 400 gr cu tot cu os.

Dezosam pulpa de curca, dupa ce am curata bine pielea de eventuale pene, parpalita putin la flacara si spalata bine.

O taiem cu cutitul ca sa o desfacem mai bine si sa rezulte un strat de carne destul de uniform.

Radem sau mixam la robot morcovii si nucile, amestecam in castron cu stafidele (le puteti tine in putina apa calda inainte) si adaugati sare. Amestecati bine si asezati umplutura pe carne,

Rulati si legati cu sfoara de bucatarie. Eu mai intii am prins ruloul cu niste scobitori (daca aveti de metal sunt mai bune) si apoi am legat cu sfoara si cind era legat am scos scobitorile. Carnea e mai franjurata pe margini, deci e mai greu de legat.

Puneti ruloul in tava cu 1-2 linguri de apa si introduceti in cuptorul gata incalzit la cca 200C.

Coaceti pina cind se rumeneste frumos. Mai adaugati din zeama pe care o lasa in tava cu lingura deasupra din cind in cind..

Lasati sa se raceasca putin si apoi taiati felii.
Note:
1. 1-2 linguri de parmezan ras ar merge de minune in umplutura sau poate chiar morcovii rasi si inabusiti cu putina ceapa. Eu nu am pus si umplutura rezulta usor sfarimicioasa.

2. Daca nu vreti sa pastrati pielea nici macar pentru gatit (e singura parte grasa de la curca) atunci puteti sa inveliti pulpa dezosata si fara piele in felii de sunca/ bacon

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel
Bucataras.RO

Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel

Sa ne rasfatam partenerul, zic....."Ziua cand imi rasfat nevasta"

Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola