Piept de Curcan Umplut cu Drob de Pui si Orez

Complexitate
medie
Piept de Curcan Umplut cu Drob de Pui si Orez

Ingrediente

  • o jumatate piept de curcan dezosat
  • 600 gr organe de pui (pipote si inimi)
  • 3 oua fierte
  • 2 oua
  • o ceapa mica
  • 3 fire de ceapa verde
  • o legatura de patrunjel verde
  • 8 felii de branza topita
  • 50 gr orez alb
  • sare
  • piper
  • boia dulce si condiment pentru drob
  • se pun dupa gust
  • apa, aceasta se pune pana la jumatatea vasului in care punem pieptul de curcan
  • vin rose, se pune in continuare peste apa pana ce lichidul ajunge sa acopere aproximativ 80% din pieptul de curcan
  • 150 ml ulei de masline pomace
  • scobitori pentru prins pieptul de curcan

Mod de preparare

Se fierb organele si se da prin masina de tocat carne. Separat se fierbe si orezul. Organele de pui se amesteca cu ceapa tocata cubulete micute, ouale, orezul, ceapa verde tocata marunt si patrunjelul tocat marunt.

Aceasta compozitie se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si condimentul pentru drob.
Separat pieptul de curcan se imparte in doua bucati mai mari, dupa care se face in fiecare cate un buzunarel, de-a lundul bucatii de carne. Se condimenteaza fiecare buzunarel in parte cu putina sare. Se ia pe rand cate o bucata de piept de curcan si se umple.

In buzunarel se pun prima data doua felii de branza topita, dupa care un sfert din toata compozitia de drob cu orez, ouale fierte taiate pe jumatate de-a lungul, inca un sfert din compozitie (trebuie sa ramana jumatate din compozitie si pentru cealalta bucata de piept de curcan) si in final inca doua bucati de branza topita. Branza topita se aseaza in asa fel in cat compozitia sa nu iasa in timpul coacerii.

Se uneste buzunarelul dupa care se prinde din loc in loc cu scobitori. Se prinde foarte bine pieptul de curcan cu scobitori, in asa fel in cat sa nu curga compozitia.

Se umple si cealalta bucata de piept de curcan la fel si se aseaza intr-un vas inalt (eu am pus intr-o cratita mai inalta), dupa aceea se condimenteaza cu condiment pentru drob si se umple pana la jumatate cu apa. Se adauga si vin pana ce lichidul acopera aproximativ 80 % din carne. La sfarsit se adauga uleiul si boiaua se presara fin pe deasupra.

Pieptul de curcan se pune in cuptor, la foc mediu si se lasa pana ce lichidul scade. Din cand in cand se mai pune cu o lingura lichid pe pieptul de curcan (in timp ce este la cuptor) .
Pieptul de curcan se serveste cald, taiat feliute subtirele de aproximativ 5 cm.
Este foarte delicios si consistent.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia