Piept de Curcan Umplut cu Drob de Pui si Orez

Complexitate
medie
Piept de Curcan Umplut cu Drob de Pui si Orez

Ingrediente

  • o jumatate piept de curcan dezosat
  • 600 gr organe de pui (pipote si inimi)
  • 3 oua fierte
  • 2 oua
  • o ceapa mica
  • 3 fire de ceapa verde
  • o legatura de patrunjel verde
  • 8 felii de branza topita
  • 50 gr orez alb
  • sare
  • piper
  • boia dulce si condiment pentru drob
  • se pun dupa gust
  • apa, aceasta se pune pana la jumatatea vasului in care punem pieptul de curcan
  • vin rose, se pune in continuare peste apa pana ce lichidul ajunge sa acopere aproximativ 80% din pieptul de curcan
  • 150 ml ulei de masline pomace
  • scobitori pentru prins pieptul de curcan

Mod de preparare

Se fierb organele si se da prin masina de tocat carne. Separat se fierbe si orezul. Organele de pui se amesteca cu ceapa tocata cubulete micute, ouale, orezul, ceapa verde tocata marunt si patrunjelul tocat marunt.

Aceasta compozitie se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si condimentul pentru drob.
Separat pieptul de curcan se imparte in doua bucati mai mari, dupa care se face in fiecare cate un buzunarel, de-a lundul bucatii de carne. Se condimenteaza fiecare buzunarel in parte cu putina sare. Se ia pe rand cate o bucata de piept de curcan si se umple.

In buzunarel se pun prima data doua felii de branza topita, dupa care un sfert din toata compozitia de drob cu orez, ouale fierte taiate pe jumatate de-a lungul, inca un sfert din compozitie (trebuie sa ramana jumatate din compozitie si pentru cealalta bucata de piept de curcan) si in final inca doua bucati de branza topita. Branza topita se aseaza in asa fel in cat compozitia sa nu iasa in timpul coacerii.

Se uneste buzunarelul dupa care se prinde din loc in loc cu scobitori. Se prinde foarte bine pieptul de curcan cu scobitori, in asa fel in cat sa nu curga compozitia.

Se umple si cealalta bucata de piept de curcan la fel si se aseaza intr-un vas inalt (eu am pus intr-o cratita mai inalta), dupa aceea se condimenteaza cu condiment pentru drob si se umple pana la jumatate cu apa. Se adauga si vin pana ce lichidul acopera aproximativ 80 % din carne. La sfarsit se adauga uleiul si boiaua se presara fin pe deasupra.

Pieptul de curcan se pune in cuptor, la foc mediu si se lasa pana ce lichidul scade. Din cand in cand se mai pune cu o lingura lichid pe pieptul de curcan (in timp ce este la cuptor) .
Pieptul de curcan se serveste cald, taiat feliute subtirele de aproximativ 5 cm.
Este foarte delicios si consistent.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Tort Craciun
Bucataras.RO

Tort Craciun

Tort Craciun
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!