Piept de Curcan Umplut cu Drob de Pui si Orez

Complexitate
medie
Piept de Curcan Umplut cu Drob de Pui si Orez

Ingrediente

  • o jumatate piept de curcan dezosat
  • 600 gr organe de pui (pipote si inimi)
  • 3 oua fierte
  • 2 oua
  • o ceapa mica
  • 3 fire de ceapa verde
  • o legatura de patrunjel verde
  • 8 felii de branza topita
  • 50 gr orez alb
  • sare
  • piper
  • boia dulce si condiment pentru drob
  • se pun dupa gust
  • apa, aceasta se pune pana la jumatatea vasului in care punem pieptul de curcan
  • vin rose, se pune in continuare peste apa pana ce lichidul ajunge sa acopere aproximativ 80% din pieptul de curcan
  • 150 ml ulei de masline pomace
  • scobitori pentru prins pieptul de curcan

Mod de preparare

Se fierb organele si se da prin masina de tocat carne. Separat se fierbe si orezul. Organele de pui se amesteca cu ceapa tocata cubulete micute, ouale, orezul, ceapa verde tocata marunt si patrunjelul tocat marunt.

Aceasta compozitie se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si condimentul pentru drob.
Separat pieptul de curcan se imparte in doua bucati mai mari, dupa care se face in fiecare cate un buzunarel, de-a lundul bucatii de carne. Se condimenteaza fiecare buzunarel in parte cu putina sare. Se ia pe rand cate o bucata de piept de curcan si se umple.

In buzunarel se pun prima data doua felii de branza topita, dupa care un sfert din toata compozitia de drob cu orez, ouale fierte taiate pe jumatate de-a lungul, inca un sfert din compozitie (trebuie sa ramana jumatate din compozitie si pentru cealalta bucata de piept de curcan) si in final inca doua bucati de branza topita. Branza topita se aseaza in asa fel in cat compozitia sa nu iasa in timpul coacerii.

Se uneste buzunarelul dupa care se prinde din loc in loc cu scobitori. Se prinde foarte bine pieptul de curcan cu scobitori, in asa fel in cat sa nu curga compozitia.

Se umple si cealalta bucata de piept de curcan la fel si se aseaza intr-un vas inalt (eu am pus intr-o cratita mai inalta), dupa aceea se condimenteaza cu condiment pentru drob si se umple pana la jumatate cu apa. Se adauga si vin pana ce lichidul acopera aproximativ 80 % din carne. La sfarsit se adauga uleiul si boiaua se presara fin pe deasupra.

Pieptul de curcan se pune in cuptor, la foc mediu si se lasa pana ce lichidul scade. Din cand in cand se mai pune cu o lingura lichid pe pieptul de curcan (in timp ce este la cuptor) .
Pieptul de curcan se serveste cald, taiat feliute subtirele de aproximativ 5 cm.
Este foarte delicios si consistent.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Rulada de Biscuiti (de Post)
3
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Mancarica de conopida
Bucataras.RO

Mancarica de conopida

Retete economice de post

Mancarica de conopida
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola