Se fierb organele si se da prin masina de tocat carne. Separat se fierbe si orezul. Organele de pui se amesteca cu ceapa tocata cubulete micute, ouale, orezul, ceapa verde tocata marunt si patrunjelul tocat marunt.
Aceasta compozitie se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si condimentul pentru drob.
Separat pieptul de curcan se imparte in doua bucati mai mari, dupa care se face in fiecare cate un buzunarel, de-a lundul bucatii de carne. Se condimenteaza fiecare buzunarel in parte cu putina sare. Se ia pe rand cate o bucata de piept de curcan si se umple.
In buzunarel se pun prima data doua felii de branza topita, dupa care un sfert din toata compozitia de drob cu orez, ouale fierte taiate pe jumatate de-a lungul, inca un sfert din compozitie (trebuie sa ramana jumatate din compozitie si pentru cealalta bucata de piept de curcan) si in final inca doua bucati de branza topita. Branza topita se aseaza in asa fel in cat compozitia sa nu iasa in timpul coacerii.
Se uneste buzunarelul dupa care se prinde din loc in loc cu scobitori. Se prinde foarte bine pieptul de curcan cu scobitori, in asa fel in cat sa nu curga compozitia.
Se umple si cealalta bucata de piept de curcan la fel si se aseaza intr-un vas inalt (eu am pus intr-o cratita mai inalta), dupa aceea se condimenteaza cu condiment pentru drob si se umple pana la jumatate cu apa. Se adauga si vin pana ce lichidul acopera aproximativ 80 % din carne. La sfarsit se adauga uleiul si boiaua se presara fin pe deasupra.
Pieptul de curcan se pune in cuptor, la foc mediu si se lasa pana ce lichidul scade. Din cand in cand se mai pune cu o lingura lichid pe pieptul de curcan (in timp ce este la cuptor) .
Pieptul de curcan se serveste cald, taiat feliute subtirele de aproximativ 5 cm.
Este foarte delicios si consistent.
Pofta buna!!!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaRetete de suflet Cum nautul e preferatul meu am pregatit o mancare de post cu naut si vinete.
Mancare de naut cu vineteDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii